Descobreix què és la meditació a Atmananda Tarragona

Mirar de definir la meditació, és mirar de posar límits a una realitat que és IL·LIMITADA;una realitat que ho abarca TOT i ÉS en TOT.

Però si volem fer ús de paraules per tal de descriure parcialment aquesta acció, podem dir que la meditació es una pràctica amb la qual, podem entrar en un estat de consciència contemplativa i d’acceptació tant amb el que ens envolta, com en el que succeeix en el nostre interior a nivell de cos físic, pensaments i emocions. És el mitjà per arribar a percebre tots els nivells del nostre SER I finalment experimentar el “centre de la consciència” internament.

Segons la Magda Barenys, professora de ioga i meditació de l’escola Atmananda Tarragona, “Meditar és observar-se i respirar, per arribar a la plena Presència d’un mateix” i afegeix: “Amb la meditació i l’observació de nosaltres mateixos, cada cop podrem re-conèixer millor al nostre Ego (aquell personatge amb el que ens hem identificat i que domina les nostres vides). Meditar és tornar a casa. És un viatge cap a dins on un torna a recordar tot allò que som, per tal de fer-ho conscient”.

Segons la mateixa Magda Barenys, “Meditar és l’estat natural de la persona, el que passa és que hem oblidat el moment en el que triem posar l’atenció a les distraccions que la vida ens presenta. El que és curiós és que hi ha una realitat inherent a la pròpia vida, a la qual no li parem atenció i que és la que ens retorna al nostre estat natural: LA RESPIRACIÓ”.

La energia que perdem mirant cap a fora, és la que podem centrar i utilitzar per enfocar-nos i mirar cap endins i aleshores observar-nos; sense judici, ni creences i per tal de centrar-nos, només cal que ens enfoquem en la respiració. Aquesta és la via que utilitzem a l’escola d’Atmananda per tal d’entrar en contacte amb el nostre SER essencial. LA RESPIRACIÓ és el primer pas per iniciar-te en la meditació i retornar a la teva llar interna.

En la meditació el nombre de pensaments es redueix i aconseguim anar tranquil·litzant la ment i aleshores l’ego es comença a dissoldre; és aquí on ens podem “desaferrar” o deixar anar de cada emoció, sensació o, fins i tot, del dolor, de la sensació de gana o de fred.

Són molts els seus beneficis, però alguns dels més rellevants poden ser: La millora de la capacitat de concentració i atenció; La reducció de l’ansietat, l’estrès, la depressió i algunes fòbies; Preveu l’insomni o el redueix en cas de ser-hi; Millora l’estat d’ànim; Redueix el risc de patir malalties psicosomàtiques; Aporta autoconsciència del nostre propi cos; Augmenta la nostra energia Vital; Treballa l’escolta del “Silenci Intern”, ensenyant-nos a desconnectar del soroll diari; contribueix a la millora de les relacions humanes e interpersonals, familiars, de parella, laborals… ja que a l’estar en un estat de més tranquil·litat, ens aparta de la impulsivitat, etc.

La Meditació és la eina de re-connexió amb tu [email protected] i a Atmananda Tarragona, cada dijous a les 19.15h en fem una pràctica amb la mateixa Magda Barenys… T’hi apuntes?

Vine i prova’n una sessió de forma gratuïta.

Cristina Albadalejo Ribera