El COFT consciència sobre la importància de protegir-se del sol

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ofereix un total de 36 tallers sobre protecció solar a quasi 1.000 alumnes de les escoles de Tarragona

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha iniciat tot un programa d’activitats per conscienciar de la importància de protegir-se del sol a la població escolar. Concretament, des del 20 de març i fins al 12 de juny, diferents professionals farmacèutics imparteixen, gratuïtament, 36 tallers de protecció solar a un total de 900 alumnes de 5è de Primària de les escoles de Tarragona.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’acord de col·laboració establert entre el COFT i el servei
de Salut Escolar de l’Ajuntament de Tarragona a finals de desembre del 2017 per tal d’establir activitats d’educació sanitària entorn la protecció solar. El servei de Salut Escolar de l’Ajuntament de Tarragona ja està desenvolupant diversos tallers a les escoles de la ciutat (higiene bucodental, alimentació, esport, inici de la pubertat, etc.), amb l’objectiu de promoure la salut de les persones i prevenir la malaltia. “Com a col·lectiu que representem la professió farmacèutica, un dels nostres objectius és fomentar la salut dels ciutadans i promoure hàbits saludables, així com afavorir els serveis dels farmacèutics envers la població. És per això que vam decidir sumar-nos de seguida a aquesta iniciativa que pretén actuar i incidir en la informació i conscienciació d’aquests hàbits, ja des de ben petits, i més sobre un tema tan important com és tenir cura amb l’exposició al sol”, exposa Dolors Andreu, Vocal de Dermofarmàcia del COFT.

Aquesta acció compta amb la participació de 19 escoles de Tarragona: Escola Tarragona, Escola Bonavista, Col·legi Les Carmelites, Col·legi El Carme, Escola El Miracle, Escola La Floresta, Col·legi L’Estonnac, Escola Marcel·lí Domingo, Escola Mediterrani, CPEE Sant Rafael, Escola Riu Clar, Col·legi Joan Roig, Escola Saavedra, Escola Sant Salvador, Col·legi La Salle Torreforta, Col·legi La Salle Tarragona, Escola El Serrallo i Escola Els Àngels.

Durant les sessions, professionals farmacèutics introdueixen el tema de la protecció solar d’una manera didàctica i amena mitjançant material audiovisual -cedit per laboratoris ISDIN- com un vídeo i diferents activitats interactives tipus “troba les diferències”, una sopa de lletres.A més, mitjançant la iniciativa IsdinSunLab, els nens es posen unes polseres que detecten l’índex de radiació solar. “Aquestes són transparents i poden canviar a color lila. Quan agafen aquesta tonalitat vol dir que els rajos del sol incideixen amb més força i cal tenir cura de protegir-se adequadament”, conclou Andreu.

La jornada finalitza amb el lliurament de mostres de protectors solars, així com una fitxa a
cada alumne/a sobre el seu fototip i el de la seva família perquè tots siguin conscients del
fotoprotector i índex de protecció solar que necessiten en funció del seu tipus de pell.