Calvet celebra que es desconvoquin les mobilitzacions dels transportistes

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que s'implementarà la reincorporació en el sentit de la marxa

El conseller de Territori i sostenibilitat, Damià Calvet, ha valorat positivament l’aturada en les mobilitzacions dels transportistes per aquest dimecres, 31 d’octubre, que estaven previstes a Lleida i Tarragona. Calvet ha assegurat que davant les reivindicacions del sector del transport s’ha vist possible una reinterpretació del decret sobre el desviament obligatori, de manera que es podrà implementar la reincorporació en el sentit de la marxa per evitar que els vehicles pesats hagin de fer més quilòmetres. Tot i això, les bonificacions, del 50% actualment, no s’incrementaran, ja que l’aposta clara del Govern català és la vinyeta. El conseller, a més, ha recordat que la prioritat és la seguretat, “per sobre dels costos”, i amb el desviament s’han reduït “dràsticament” els accidents.

La implantació de la reincorporació dels vehicles pesats en el sentit de la marxa serà “el més ràpid possible”, segons Calvet. El conseller ha reconegut que, havent escoltat les reivindicacions dels transportistes, es podrà fer una reinterpretació del decret obre el desviament obligatori de camions per l’N-340 i l’N-240 i ajustar-lo per afavorir aquesta incorporació en el sentit de la marxa. Després que els transportistes hagin desconvocat les mobilitzacions per aquest dimecres, Calvet ha considerat que es tracta d’una mostra de “confiança”, ja que encara no ha arribat aquesta mesura. “Amb el diàleg podem arribar a solucions concretes”, ha presumit.

Calvet també ha reconegut que aquestes són “mesures transitòries”, ja que “convé que es desdobli l’N-340”. Respecte a l’increment de les bonificacions, aquesta és una opció que Calvet ha descartat. L’aposta ferma de futur és que les vies d’altes prestacions es gestionin mitjançant el sistema de la vinyeta.