Aturada dels treballadors dels CAP tarragonins

Els sanitaris no descarten prendre més mesures per fer-se escoltar

17
1249

Els treballadors d’Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla s’han convocat a les 12h a la porta de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de Vila-seca, Llevant, Torredembarra, Arboç, Vendrell i Calafell. L’aturada del servei ha durat durant uns quants minuts i el portaveu de cada ABS ha llegit el manifest sobre el que demanen a l’empresa i quina és la seva situació a l’actualitat.

Els treballadors demanen una millora de les condicions de la seva feina diària per poder oferir una atenció adient a la població. Es queixen de la seva precarietat laboral, que influeix de manera directa a la salut de les persones. “Tenim els serveis congelats des del 2009”, ha assegurat Isabel Navarro, una de les portaveus del Comité d’Empresa d’Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla a Torredembarra, i ha afegit que “ja ni hi ha prou, no podem més”. Amb les aturades d’avui, el Comité espera “conscienciar a la població de la situació precària dels sanitaris”.

El portaveu del Comité al CAP Llevant, Albert Llosa ha assegurat que “la idea és continuar fent accions” per tal que l’empresa escolti la seva veu. Llosa ha explicat que des del Comité s’espera que l’empresa “tingui ganes de diàleg” i que, en cas de no ser així, es continuaran fent aturades per aconseguir unir-se amb l’empresa per parlar sobre la seva precarietat laboral. Els treballadors asseguren que han proposat una sèrie de millores a l’empresa però que no han obtingut resposta però que durant aquests últims anys els hi han assegurat que “no hi ha diners”.

Per la seva banda, la direcció de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha comunicat que “respecta profundament les accions impulsades pels representants dels treballadors en defensa dels drets dels professionals de l’organització” i que treballen “per assolir un finançament just per a les 6 ABS, que ostenten una de les ràtio pressupostàries més baixes de tot Catalunya”.

ABS de la província de Tarragona
La província compta amb un total de sis Àrees Bàsiques de Salut: ABS Tarragona IV, ABS arboç, ABS Vendrell, ABS Vila-seca, ABS Calafell i ABS Torredembarra.

Dintre de l’ABS Tarragona IV estan el CAP Santa Tecla Llevant i el Consultori El Catllar. El CAP Arboç, el Consultori Sant Jaume dels Domenys, el Consultori Banyeres i el Consultori Llorenç formen part de l’ABS Arboç. L’ABS Vendrell té el CAP Vendrell, el Consultori Albinyana, el Consultori Bellvei, el Consultori Coma-ruga, el Consultori La Bisbal, el Consultori Santa Oliva i el Consultori Les Peces. El CAP Calafell i el Consultori Segur de Calafell formen part de l’ABS Calafell. Sota l’ABS Vila-seca està el CAP Vila-seca, el Consultori La Pineda i el Consultori La Plana. Per últim, el ABS Torredembarra té el CAP Torredembarra, el Consultori Altafulla, el Consultori Bonastre, el Consultori Creixell, el Consultori La Nou de Gaià, el Consultori La Pobla de Montornès, el Consultori La Riera del Gaià, el Consultori Roda de Berà, el Consultori Salomó i el Consultori Vespella de Gaià.

17 COMENTARIS

FER UN COMENTARI