Arxiven la denúncia contra la noia que va penjar una pancarta al balcó contra la policia espanyola

Olga Ricomà diu que se sent "alleujada" però afirma que estava segura que es dictaria el sobreseïment perquè el cas "no tenia ni cap ni peus"

El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha arxivat la denúncia contra Olga Ricomà, la veïna de Tarragona investigada per un presumpte delicte d’incitació a l’odi per penjar una pancarta al balcó contra la policia espanyola i difondre-ho a les xarxes socials. A l’auto, al qual ha tingut accés l’ACN, s’apunta que els fets investigats “no resulten justificats a la perpetració del delicte que hagi donat motiu a la formació de la causa” i que per això es decreta el sobreseïment provisional. Ricomà ha explicat a l’ACN que durant tot aquest temps ha tingut “la consciència tranquil·la” però que ha respirat fondo quan ha conegut aquest dijous que s’havia dictat el sobreseïment, al qual encara pot presentar-se un recurs. A l’octubre, la jove va penjar una pancarta de paper on es podia llegir ‘Police go home’ com a reacció “pacífica” a les càrregues policials de l’1-O. La policia espanyola va presentar un atestat sobre els fets als jutjats i Ricomà va haver de comparèixer davant del jutge.

El seu advocat va demanar el sobreseïment de la causa en considerar que els fets denunciats s’emparaven en la llibertat d’expressió i de crítica. La jove, filla del portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que sabia “que acabaria així” perquè la denúncia “no tenia ni cap ni peus”. A més, ha afirmat que tot plegat no farà que s’autocensuri d’ara endavant. “Em van preguntar al jutjat si estava penedida, però això és quan has fet una cosa mal feta”, ha argumentat Ricomà, defensant la seva actuació.