Assolir la 10a edició d’un esdeveniment es pot considerar per si mateix tot un èxit. I és que aquest any, Sopars sota els Focs compleix una dècada consolidant-se com un dels esdeveniments que dona el tret de sortida a l’estiu a Tarragona. Inseparable ja del Concurs de Focs Artificials, aquest acte enogastronòmic ubicat al Passeig de les Palmeres s’ha convertit sens dubte en sinònim d’estiu i gastronomia. Marcat per un clar caràcter mediterrani, es tracta d’una realitat impulsada per l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA). Aquest any, comptarà amb la participació dels restaurants d’ARPA El Llagut, Racó de l’Abat, Filosofia i l’Alvocat als que s’hi sumaran els restaurants convidats La Andaluza de la Part Alta i Maritime d’Altafulla.
El tret de sortida serà el dimecres 3 de juliol i l’esdeveniment s’allargarà durant tot el Concurs de Focs Artificials finalitzant el dissabte 7 de juliol. Cada vespre, a partir de les 20h de la tarda, els assistents podran gaudir d’una àmplia gastronomia amb més de 30 plats que inclouen propostes aptes per a celíacs, vegans i opcions infantils. Arrossos mariners, tàrtar de salmó, broqueta de pollastre amb patates braves, empanades veganes o gulash de vedella amb polenta són només algunes dels plats que es podran tastar durant els 4 dies de l’esdeveniment a un preu de 6€ el plat i 5€ les postres.
Segons explica Julio Rebenaque, president d’ARPA i propietari del restaurant Racó de l’Abat, “l’experiència i recorregut d’aquests darrers 9 anys ens ha permés perfeccionar els Sopars sota els Focs i millorar edició rere edició. Ramón Martí, d’El Llagut destaca que “aquest any apostem més que mai per la sostenibilitat a través dels materials utilitzats. Ens estrenem a Sopars sota els Focs amb gots reutilitzables i copes de vidre.”
Santiago Scarltritti, que participarà a Sopars sota els Focs per partida doble amb els restaurants Filosofia i el vegà l’Alvocat, destaca “la variada proposta gastronòmica d’enguany, on les opcions veganes, sense gluten i aquelles que tenen en compte les intoleràncies alimentàries i els al·lèrgens. Som conscients de que Sopars sota els Focs compta amb un públic molt ampli amb gustos molt diversos al que volem donar resposta.” Els vins i cava del territori tindran també un paper protagonista compartit amb la gastronomia i els amants de la cervesa podran triar entre més de 8 referències a la barra especial d’Estrella Damm. Aquells que ho desitgin també podran prendre un còctel i gaudir de les sessions de Dj’s que acompanyaran totes les nits de Sopars sota els Focs.
Els tiquets de degustació tant per la beguda com el menjar es posaran a la venda al Passeig de les Palmeres el mateix dia 3 de juliol a partir de les 19.30h. i l’espai comptarà amb un menjador amb capacitat per prop de 900 persones.