Activitats culturals del Port de Tarragona per al cap de setmana

Demà dijous 10 de maig, a les 19 hores, al Refugi 1 del Moll de Costa s’inaugura l’exposició “CO2 vs CO2” de Carles Castellví i Pau

Demà dijous 10 de maig, a les 19 hores, al Refugi 1 del Moll de Costa s’inaugura l’exposició “CO2 vs CO2” de Carles Castellví i Pau. Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en els darrers anys ha participat en diferents exposicions i ha estat guardonat amb diversos premis de pintura. En aquesta exposició, la pintura i el dibuix esdevenen manifestacions lliures i creatives, amb les seves múltiples i diferents combinacions inacabables, esdevenen parts principals en la creació d’un imaginari simbòlic i abstracte. “CO2 vs CO2” és un conjunt de dibuixos i pintures que prenen com a referent el desequilibri i la diferència existent entre les emissions de CO2 naturals, i les emissions de CO2 derivades de l’acció dels éssers humans. El dissabte 12 de maig, de 18 a 20 hores, en el marc d’aquesta exposició dansarà el grup L’Estudi, de Sant Boi de Llobregat.

El mateix dissabte, 12 de maig, d’11 a 15 hores, a la pèrgola del Serrallo hi ha una exhibició de ball Wapacha Diversity, un club de ball esportiu sense finalitat de lucre amb l’objectiu de promoure la inclusió de les persones amb discapacitat a través de la pràctica d’aquesta disciplina. Es farà una exhibició de ball estàndard i llatí i una master class de merengue i salsa.

D’altra banda, diumenge 13 de maig, el Museu del Port organitza, per a commemorar el seu 18è aniversari sota el lema ’Ens fem grans’, els contacontes del Serrallo amb l’Imma Pujol. En l’activitat, els Nanos Pescadors Petits ballaran dins del Museu. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Tarragona i l’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona. Per a més informació cal adreçar-se al Museu del Port (977 259 434 o [email protected]).

Una mica abans, aquest mateix diumenge, de 9.45 a 11.30 hores, al KM 0 es realitzarà la Tercera Cursa i Caminada Solidària Dominiques a favor d’una escola del Nepal i la cooperació de l’escola a Loja (Equador). Per participar-hi cal inscriure’s en línia a la pàgina: http://www.athleticevents.net/cursa/3a-cursa-solidaria-collegi-sant-domenec-250. També podeu demanar el full d’inscripció a l’escola. Cada participant tindrà una bossa amb avituallament, dorsal i samarreta de l’acte.

Des del 26 d’abril, el Tinglado 1 del Moll de Costa acull l’exposició “Atlas” de l’artista Lourdes Fisa. En aquesta exposició, l’artista reuneix obra en diferents suports, tècniques i formats: pintura, gravat i estampació, imatge en moviment a la recerca d’espais superposats en perpetu estat de mutació. L’exposició juga a adaptar-se a l’entorn ubicat en un context portuari, on l’aigua és la protagonista i recopila col·leccions, fragments d’idees, laberints de trànsits interns inspirats en mapes i territoris, a la recerca de representacions espacials. L’entrada és lliure.

Al vestíbul del Museu del Port, també es pot veure la mostra fotogràfica “Compartint la mar amb… els Jocs del Mediterrani”, en l’horari habitual del Museu, amb entrada lliure.