Acord per incrementar un 19% els ajuts del rebut de l’aigua a famílies necessitades

El conveni entre EMATSA I l'Ajuntament de Tarragona del 2017 va ajudar 562 famílies

0
310
Circ Raluy Legacy 728×90

L’Ajuntament de Tarragona i l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona (EMATSA) han signat un conveni per prorrogar la col·laboració del Fons Social Extraordinari, que es destina a bonificar el rebut de l’aigua a famílies en risc de vulnerabilitat. Aquest acord va beneficiar a 562 famílies tarragonines el 2017 i pretén incrementar el 19% els ajuts del rebut de l’aigua. L’any passat es van destinar 80.000 euros i aquest any es destinaran 95.000 euros.

Els Fons Social Extraordinari està adreçat a persones que no poden abonar l’import de l’aigua potable a EMATSA. Aquest any, no només hi haurà bonificacions pel rebut de l’aigua, sinó que també s’ha implantat la tarifa social, que ha beneficiat a 620 famílies en estat de vulnerabilitat. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha declarat que “la qüestió és donar el millor servei al millor preu”. Respecte a això, Ballesteros ha assegurat que des d’EMATSA i l’Ajuntament de Tarragona es dóna un bon servei perquè “els usuaris a les enquestes ens valoren amb un notable alt”.

Els Fons Social es va crear el 2013 i, des de llavors, s’han destinat 430.000 euros. Josep Fèlix Ballesteros ha declarat: “A Tarragona tenim la tarifa de l’aigua més baixa de les ciutats de més de 100.000 habitants”. I ha afegit: “També vam ser el primer ajuntament a fer el possible perquè cap família que no tingués recursos pogués fer front al pagament de la factura de l’aigua”.

FER UN COMENTARI