7.000 persones segueixen les campanades des de la plaça Corsini

La renovada plaça i el Carrilló del Mercat esdevenen escenaris ideals per rebre el nou any

Pla detall del rellotge carilló del Mercat Central de Tarragona amb les figures del seguici popular en la inauguració, a les dotze del migdia

La nit del 31 de desembre es van aplegar a la plaça Corsini prop de 7.000 persones en el moment de més afluència, de les 23:45h a les 00:30h, per seguir les 12 campanades que marquen l’entrada al nou any.

Des de les 23:30h l’equip Carilló (membres de la Cia Toc i Gresca) van ser els encarregats de dinamitzar la festa amb un concurs de preguntes simulant la façana del mercat central en un “rosko”; com el concurs pasaparaula. A continuació, van donar pas a un videomapping de 8 minuts on el fil conductor eren les 4 estacions de l’any, l’economia circular i la cuina. Quan quedaven pocs minuts per la mitjanit va aparèixer en imatge l’Home dels Nassos que va donar pas als quarts i a les campanades. Seguidament, una pluja de confeti i el 2019 van protagonitzar la façana i el rellotge carilló va començar a sonar i girar de manera sincronitzada.

L’any nou es va rebre a través d’una sessió musical gravada dies anteriors per part de dos tarragonins (Joan Adserà i Jordi Gilabert) i va finalitzar a les 2:00h. L’organitzacióvalora de manera molt positiva l’activitat i també la resposta del públic davant una nova proposta lúdica que s’estrenava també en un nou emplaçament.

L’acte estava pensat com un esdeveniment comunicatiu sostenible i va fer una crida a promoure el reciclatge i a tenir cura de l’espai públic. Un missatge que la majoria dels assistents va complir i van acudir a la festa amb gots reutilitzables i els contenidors de vidre van ser utilitzats correctament.

Un total de 45 persones van treballar perquè tot l'esdeveniment fos un èxit de participació. L’acte es va transmetre en directe per Tac12.