45 jutges de la demarcació de Tarragona fan vaga per reclamar millores laborals

L'aturada ha afectat 550 actuacions judicials arreu de Catalunya, entre elles 100 judicis penals

307 dels 810 jutges i magistrats que tenen plaça a Catalunya han fet vaga aquest dilluns en protesta per les seves condicions laborals i per pressionar el Ministeri de Justícia perquè les millori, segons les xifres definitives que ha fet públic el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Comptant que hi ha prop d’un centenar de permisos i vacants, això significa que la vaga ha estat seguida per prop del 44% dels jutges que podien fer-ne. Es tracta de la segona vaga d’aquest any després de la del maig, feta també conjuntament amb els fiscals. Desenes de jutges s’han concentrat davant d’alguns edificis judicials per demanar també una major independència judicial que s’hauria de traduir, per exemple, en l’elecció per part dels mateixos jutges de la majoria de membres del Consell General del Poder Judicial.
Per demarcacions, 208 dels jutges que han seguit l’aturada ho han fet a la demarcació de Barcelona, 45 a la de Tarragona, 35 a la de Girona i 19 a la de Lleida.

La vaga ha afectat 550 actuacions judicials arreu de Catalunya, en concret 170 assenyalaments a la jurisdicció civil, 150 diligències d’instrucció, 100 judicis penals, 66 judicis socials i 65 diligències de registre civil.