340 atletes i col·laboradors reben assistència sanitària durant els Jocs Mediterranis de Tarragona

La majoria de visites han estat per sobrecàrregues musculars, tot i que també s'han atès contusions, ferides i processos vírics

0
541
Unes 340 persones han rebut assistència sanitària durant els dies de competició dels XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona. A l’àrea de fisioteràpia, la majoria d’atletes i col·laboradors de la Família Mediterrània (FM) han estat atesos per sobrecàrregues musculars (80%) i a la d’atenció sanitària la majoria d’usuaris hi ha anat per contusions (45%), ferides (30%) i processos vírics (25%). Els Jocs Mediterranis han fet un “balanç molt positiu” del Pla Operatiu de Salut de Tarragona 2018, impulsat per l’Institut Català de Salut i l’organització dels Jocs, i en el qual ha format part més de 67 professionals i 280 voluntaris. Del total de persones ateses, una seixantena han estat derivades al CAR de Salou o l’Hospital Joan XXIII. L’atenció sanitària dels Jocs Mediterranis de Tarragona ha fet 136 visites, el 70% d’aquestes s’han fet a la policlínica, un 20% a l’Anell i 10% al CAR Salou. Del total de persones ateses només 40 eren atletes, la resta eren integrants de la Família Mediterrània. Un 45% dels usuaris han estat atesos per contusions, un 30% ferides i un 25% processos vírics.
L’àrea de fisioteràpia ha atès 84 atletes i 26 col·laboradors dels Jocs. El 80% de les visites han estat per sobrecàrregues musculars o dolors osteomusculars; un 10% per tractaments de tendinopaties i un 10% per trencaments fibril·lars.

Per la seva banda, l’Hospital Joan XXIII ha atès 35 persones derivades del CAR Salou o de la policlínica dels Jocs. Un 78% han estat visitats al servei de traumatologia; un 20% al d’urgències generals i un 2% al de ginecologia. A més, ha fet una quarantena de proves radiològiques complementàries.

I a les instal·lacions esportives s’han fet 59 visites. 14 d’aquestes han estat derivades la CAR o a l’Hospital Joan XXIII. I el servei nocturn ha atès 4 persones.

En total, més de 67 professionals han format part del Pla Operatiu de Salut dels Jocs Mediterranis; 26 metges, 23 infermeres, 12 administratius i 6 fisioterapeutes. A aquestes xifres cal sumar-hi el personal del CAR Salou, l’Hospital Joan XXIII i 280 voluntaris sanitaris i de la Creu Roja que han gestionat tot el transport sanitari i l’assistència als espectadors.

FER UN COMENTARI