178 mil persones setmanalment a la zona comercial del Mercat

L'estudi es va prendre durant el 24 de juliol i el 10 d'agost del 2017 al Mercat Central i als carrers dels voltants d'aquest

Un estudi del projecte de Big Data a la Zona Illa Comercial Mercat Central (ZICMC) del 24 de juliol al 10 d’agost de 2017 ha demostrat que l’afluència setmanal al Mercat Central és de 62.000 persones i de 178.000 persones a tota la zona comercial (Mercat + carrers comercials dels voltants). Diàriament, 10.500 persones entren de mitjana al Mercat i 25.000 a la zona comercial.

Per a l’estudi, es van col·locar un total de 19 sensors. Aquests es van posar a cadascuna de les entrades al Mercat Central (un total de 5) i als vuit accessos al Mercat pels carrers del voltant (14 sensors). L’estudi ha mostrat que l’entrada més utilitzada del Mercat Central és la principal per la plaça Corsini i l’accés més utilitzat, el del carrer Canyelles amb la Rambla Nova. A més, els dies que més afluència de gent hi ha són els dimarts i els dijous, segurament pel mercat de marxants situat a la Rambla Nova durant aquests dies. El dia de menor afluència és el diumenge perquè el Mercat Central està tancat.

La Zona Illa Comercial Mercat Central (ZICMC) és un espai delimitat pels carrers Cristofor Colom, Lleida, Soler, Reding, Governador González, Cañelles i Cobos. L’estudi, realitzat per l’estudiant Alexis Balada de l’Institut Vidal i Barraquer, “és una eina que ens pot servir de cara als emprenedors”, ha assegurat Elvira Ferrando, consellera de Comerç. I ha afegit: “La intenció és implementar-la com a eina fixa per veure l’afluència de gent en zones concretes de la ciutat”.

La consellera ha destacat que, en el moment de realització de l’estudi, la plaça Corsini estava en obres i, a més, el Mercat Central feia pocs mesos que s’havia obert de nou al públic. “Si els números són tan positius amb aquestes característiques, les xifres són meravelloses”, ha assegurat Ferrando. La consellera ho ha declarat pensant en el futur pròxim de la plaça Corsini, que acollirà el mercat de marxants, segurament a partir de la primera quinzena de juliol, i que s’està plantejant peatonalitzar les zones al voltant d’aquesta plaça.