Xiulets i crits entre antifeixistes i ultres de VOX a Bonavista

Fotografia de Sofía Vargas

El barri de Bonavista s’ha aixecat aquest dissabte al matí entre crits i tensió. Cap a les 9h, el partit d’ultradreta VOX tenia programada una jornada de formació en un bar d’aquest barri i diversos col·lectius antifeixistes n’eren conscients, així que s’han agrupat per protestar-ne en contra. Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra han establert un cordó de seguretat per tal de mantenir ambdós grups separats i evitar aldarulls.

Malgrat tot, no ho han aconseguit, i el matí ha transcorregut entre crits, insults i fins i tot abocament de fems per part dels antifeixistes.

El major moment de tensió ha estat quan els simpatitzants de VOX s’han adonat de la presència d’un dels antifeixistes assegut a una terrassa, prop del restaurant on el grup d’ultradreta estava celebrant la jornada de formació. La disputa no ha anat a més, ja que els Mossos hi han intervingut immediatament.

Després que la presidenta provincial de Tarragona, Isabel Lázaro, fes unes declaracions, insistint en que no entén el per què d’aquest rebuig cap al seu partit, s’ha pogut sentir la popular cançó de Manolo Escobar, “Que viva España” mitjançant uns altaveus que ha facilitat l’equip de VOX.

També s’ha viscut un moment tens quan un unionista ha travessat el cordó policial i ha ensenyat el cul als independentistes, de manera provocadora. Després d’això, ha hagut d’atrinxerar-se dins d’un estanc proper, no abans de propinar-li una puntada a un dels periodistes mentre s’abaixaven les persianes de la botiga.

La jornada de formació proposada per VOX ja havia estat boicotejada prèviament, quan havia de realitzar-se a La Selva del Camp i a Cunit. Està prevista que duri fins a mitja tarda i hi ha una assistència estimada de 50 persones.