Tarragona debatrà mocions sobre el 155 i l’alliberament de Sànchez i Cuixart

ERC i la CUP també consensuen un text en defensa de l’escola catalana

El ple de l’Ajuntament de Tarragona previst per aquest dijous al matí debatrà diverses mocions sobre la situació política al país. Els grups municipals d’ERC, el PDeCAT i la CUP han consensuat un text per “aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya” i contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del govern espanyol. En segon lloc, ERC i la CUP també presentaran una altra moció en defensa de l’escola catalana com a reacció “als atacs que està rebent darrerament” i per explicitar el suport del consistori als treballadors del sistema educatiu. Finalment, ERC, PDeCAT, CUP i ICV també portaran al plenari una altra moció per exigir l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats per l’Audiència Nacional espanyola per un presumpte delicte de sedició.

En la moció sobre l’article 155, ERC, el PDeCAT i la CUP plantejaran al plenari manifestar el seu suport al Govern i al Parlament “per fer efectiu el mandat popular de l’1-O”, condemnar “la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’estat espanyol contra la població i les institucions catalanes” i instar el govern espanyol, PSOE i Cs “a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola”.

Defensa de l’escola catalana
Els grups municipals d’ERC i la CUP portaran al plenari una moció conjunta en defensa de l’escola catalana “com a reacció als atacs que està rebent darrerament”. Els dos grups han cregut necessari presentar aquesta proposta per tal que l’Ajuntament de Tarragona manifesti el seu suport al model educatiu català i demani la rectificació de les declaracions que s’han fet en aquest sentit per part de diversos representants polítics.

El portaveu dels republicans, Pau Ricomà, ha denunciat que “estem davant una clara ofensiva contra el model educatiu català, un relat absolutament fals basat en mentides que posa en qüestió aquest model i la professionalitat dels docents”. Per la seva banda, el regidor de la CUP Jordi Martí ha afegit que el caràcter crític del model pedagògic que s’aplica “no admet l’adoctrinament i és tot el contrari del que diuen que és l’escola catalana”.

Contra l’empresonament de Sànchez i Cuixart
D’altra banda, ERC, el PDeCAT, la CUP i ICV-EUiA -a l’espera del què puguin decidir altres grups municipals- presentaran al plenari una altra moció per demanar l’alliberament del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, empresonats per l’Audiència Nacional espanyola.