Rosa Maria Ibarra (PSC Tgn): “Si ho fem bé podem crear 20.000 llocs de treball”

Ibarra ha presentat, aquest dijous, el programa socialista per les comarques tarragonines

Imatge de la roda de premsa de presentació del programa. Fotografia: Cedida

La cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions del 21-D, Rosa Maria Ibarra, ha presentat, aquest dijous, el programa socialista per les comarques tarragonines. “Podem crear 20.000 nous llocs de treball a les nostres comarques aquests pròxims quatre anys”, ha assegurat la cap de llista durant l’acte. Ibarra, a més ha manifestat que si les coses es fan de la manera correcta, “tenim un Govern que torna a creure en Tarragona”.

La candidata ha defensat que els socialistes són “els únics en tenir un programa específic per Tarragona i en presentar propostes concretes”. Una d’aquestes, que els socialistes ja van avançar, és que “els pressupostos de la Generalitat destinin un 10% del total de les inversions a Tarragona”. D’altra banda, Ibarra també ha fet referència a les dades de l’atur. “La inestabilitat generada pel procés ha fet tornar a créixer l’atur per sobre dels 50.000 aturats censats a les nostres comarques”, ha dit Ibarra, motiu pel qual el PSC proposa tornar a impulsar el pla estratègic per l’ocupació del Camp de Tarragona i incrementar els plans d’ocupació per a aturats de llarga durada i per als joves desocupats. La cap de llista ha assegurat que es poden generar, com a mínim, 10.000 llocs de treball “amb el projecte conegut a peu de carrer com BCN World“, a més de 5.000 llocs més “amb el Logis Penedès”.

A banda, el PSC pretén també potenciar els sectors productius emergents a les comarques tarragonines com l’agroalimentació, l’economia verda, els serveis socials vinculats a les persones, la logística, el turisme en tots els seus vessants (d’interior, familiar, esportiu, etc.) i la indústria (com la química que genera ocupació estable, de qualitat i ben remunerada). “Crear nous llocs de treball, aquesta és la nostra autèntica obsessió”, ha reblat Ibarra.

Per la seva banda, el també candidat socialista Carles Castillo ha posat l’accent en la defensa de les polítiques socials “que sempre ha defensat el PSC”. “A les nostres comarques tenim 30.000 ciutadans en llista d’espera per accedir a les prestacions per dependència” ha explicat Castillo, qui també ha fet referència a les famílies que estan a l’atur i no tenen cap prestació. El candidat ha valorat aquesta situació com “intolerable” i ha assegurat que “cal un govern sòlid, liderat per Miquel Iceta“.

Finalment, Carles Castillo ha apuntat que amb el Govern de Junts pel Sí, amb el suport parlamentari de la CUP, les llistes d’espera per passar pel quiròfan al Camp de Tarragona s’han incrementat exponencialment i ja superen les 13.000 persones. “Els candidats dels partits que han donat suport a l’anterior Govern ens han d’explicar si continuaran pel camí de les privatitzacions, les retallades i les reduccions d’equipaments i serveis sanitaris”, ha sentenciat Castillo.