Ricomà insisteix a l'Estat que permeti als ens locals destinar romanent de tresoreria a despesa corrent per al covid-19

Imatge de l'alcalde Pau Ricomà.
L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha insistit aquest dilluns al govern espanyol que contempli la possibilitat que els ajuntaments puguin flexibilitzar el destí del romanent de tresoreria de què disposen –6,6 MEUR en el cas de la ciutat. Fa uns dies Ricomà va enviar una carta a la ministra d’Hisenda on li demanava que l’Estat doni les eines i els recursos adients als ens locals per fer aportacions econòmiques per combatre la pandèmia. “L’objectiu és poder destinar aquest romanent a despesa corrent per tal de mitigar els efectes de la pandèmia, ja que ens afecten i afectaran a totes i tots”, explica l’alcalde a la carta adreçada a la ministra Montero dimarts passat.
“La situació, estem convençuts, justifica àmpliament que els demanem l’exempció de l’obligació legal d’amortització de crèdits, sent que la població i les seves necessitats són ara prioritaris”, continua l’alcalde Ricomà.
Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona s’ha adherit al manifest de la Federació Catalana de Municipis, l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Micropobles de Catalunya amb la voluntat d’unir esforços per afrontar la crisi del coronavirus.
A banda de demanar que es flexibilitzi el destí del romanent de tresoreria, el document del municipalisme català també reclama al govern espanyol que ordeni un confinament “més estricte” per combatre la pandèmia.