Ricomà demana recuperar la gestió de les emergències químiques

L'alcalde de Tarragona s'ha reunit amb la resta de batlles dels municipis afectats i amb l'AEQT per establir un full de ruta comú

Imatge de l'alcalde Pau Ricomà.

Aquest matí, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha demanat que el Camp de Tarragona recuperi la gestió de les emergències químiques.

Ricomà s’ha reunit amb els alcaldes dels municipis tarragonins i l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) arran de l’explosió a la planta d’IQOXE. Ha explicat que durant la reunió hi ha hagut unanimitat sobre la necessitat d’activar les alarmes i de consienciar la població. El batlle ha defensat que “és millor alertar la població des d’un principi, i a partir d’aquí fer una feina d’informació i suport”.

Pel que fa a la gestió, ha demanat recuperar el PLASEQTA anterior, que el 2007 va perdre l’autonomia i es va convertir en el PLASEQCAT actual. Ricomà defensa que aquesta pèrdua ha demostrat que “és des del nostre territori on es coneixen les carreteres, els topònims, els millors llocs per al confinament…. Per tant, és millor que gestionem les crisis des del territori, i que recuperem la gestió de les emergències químiques”.

Pel que fa a les eines, el republicà ha remarcat que cal començar a aplicar mesures del segle XXI, com missatges SMS a través dels telèfons mòbils.