Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

El ple de Tarragona rebutja les mocions per demanar l’alliberament dels presos

Avatar photo

També ha rebutjat reconèixer el Govern "legítim". Per l'altra banda, ha tirat endavant un text de C's i PSC per celebrar els actes del quarantè aniversari de la Constitució

El plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha rebutjat aquest divendres la moció per demanar l’immediat alliberament del vicepresident i dels set consellers del Govern, presentada per ICV-EUiA, i la moció per reconèixer el Govern “legítim”, proposada per ERC, PdeCAT, CUP i Units per Avançar (UpA). Tampoc ha prosperat la moció d’ERC, CUP, PdeCAT i UpA per rebutjar “la judicialització de la política catalana per part de l’Estat”, que també demanava “l’excarceració de tots els presos polítics”. En canvi, el plenari ha donat llum verda a l’adhesió de l’Ajuntament als actes de celebració del quarantè aniversari de la Constitució, com demanava una moció conjunta de Ciutadans i el PSC.
Ballesteros diu que lamenta la situació de Puigdemont i els consellers però que “eren conscients de les conseqüències”
Durant el ple, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que li “dol” i lamenta “molt” la situació en què es troben el president i els consellers però que “ells sabien, dissortadament, que aplicant la DUI es desencadenava el 155”. Ballesteros, que ha reiterat que el grup socialista no vol ni el 155 ni la DUI, ha apuntat que “tots hem sentit consellers dient que estaven disposats a anar a la presó, i tots eren conscients de les conseqüències dels seus actes”, ha dit. L’alcalde de Tarragona, que ha considerat que el govern “s’ha dimitit ell mateix”, també ha lamentat que consellers com Jordi Jané, Meritxell Ruiz, Jordi Baiget o Santi Vila “hagin hagut de plegar per pressions del tipus que siguin”.

Actes en celebració de la Constitució
La moció sobre la Constitució demana promoure i realitzar una exposició temporal i un acte públic de celebració de les primeres eleccions democràtiques del 1977 i del referèndum d’aprovació de la Constitució. També requereix que l’Ajuntament pugui disposar del material exposat al Congrés dels Diputats relacionat amb les eleccions del 1977. El text inclou fer una menció especial al president Josep Tarradellas i a la restitució de les institucions catalanes.

Una residència a l’edifici ‘Telefònica’
L’edifici ‘Telefònica’, a la Rambla Nova, es convertirà en una residència “col·lectiva”, que podria ser d’estudiants, però també d’esportistes o de gent gran- després que el plenari hagi aprovat definitivament el “text refós del pla especial urbanístic de concreció d’ús” de l’edifici. “El fet de posar-hi un ús de ‘hostel’ –com es plantejava inicialment- desvirtuava la voluntat del ple, i quan ho hem canviat s’ha aprovat definitivament”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà.

D’altra banda, el plenari ha posposat l’aprovació inicial de la modificació puntual del POUM, Teatre Romà, Cases Barates i Sant Pere i Sant Pau promoguda per l’Ajuntament de Tarragona. Segons Milà, l’informe d’intervenció que analitza si l’ordenació urbanística pot provocar problemes en la sostenibilitat econòmica de l’Ajuntament “no ha arribat a temps”. Per això, es plantejarà un ple extraordinari a primers de desembre i serà aleshores quan s’intentarà aprovar. “Ho dono per aprovat”, ha afirmat Milà en declaracions a la premsa.

El ple ha aprovat amb 25 vots a favor i 2 abstencions dels regidors de la CUP l’adscripció de l’edifici de la Torre Forta a l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona per ubicar-hi el Servei d’Informació i Assessorament a la Dona (SIAD).

Altres mocions del ple
El plenari ha aprovat per unanimitat una moció del PDeCAT que demana que el pressupost de l’any vinent inclogui una partida per la redacció del projecte de l’illa Corsini, una proposta que ja va ser aprovada pel ple l’any passat i que vol convertir en zona per a vianants, de manera total o parcial, els carrers que envolten la plaça Corsini.

La moció per la defensa i promoció dels drets de les persones transgènere i intersexuals també ha tirat endavant amb 20 vots a favor i 4 abstencions, dels regidors del PP, i també ho ha fet la moció d’UpA perquè l’equip de govern de l’Ajuntament fomenti el diàleg interreligiós.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ramon Franch: “Ni li he fet res, ni mai li faria res a la Carme Gallart”

Notícia següent

La Biblioteca de Cambrils sorteja una panera cultural

Notícies relacionades