El Ple de Tarragona abordarà un informe perquè Laia Estrada cessi com a regidora

La CUP denuncia la vendetta de l’equip de Ballesteros contra la consellera Estrada

0
513

El ple de dilluns abordarà un informe del Secretari Municipal per tal que Laia Estrada cessi com a consellera a l’Ajuntament de Tarragona. L’ordre del dia del proper ple -que es realitzarà el proper dilluns dia 26 de febrer- recull en l’últim punt que “Prendre coneixement de la Sentència número 770/2017, de la Sala del Penal del Tribunal Suprem, i que per interlocutòria de la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona s’ha declarat la fermesa d’aquesta sentència que té com a conseqüència que la consellera, Sra. Laia Estrada Cañón, es troba en una causa d’incompatibilitat que comporta el cessament i declarar la vacant”.

La causa d’aquest fet regeix per l’anomenat cas Bershka.  Laia Estrada i dues persones més han estat condemnats a tres mesos de presó -que no compliran- i a inhabilitació al dret de sufragi passiu durant el mateix període.

La regidora de la CUP va manifestar en el seu moment que només dimitiria si la sentència en ferm així ho indicava; però la condemna de presó per Estrada és incompatible amb el fet de mantenir l’acta de regidora.

La CUP denuncia la vendetta de l’equip de Ballesteros contra la consellera Estrada

Davant la decisió del govern d’incloure en l’ordre del dia del proper Consell Plenari una proposta d’alcaldia que pretén declarar incompatible la sentència del Cas Bershka de Laia Estrada amb el seu càrrec de consellera, la CUP denuncia que darrere d’aquesta decisió hi ha una interpretació absolutament esbiaixada de la llei que només respon a interessos polítics. El grup polític denúncia que estem davant d’una “persecució política de primer ordre amb instruments de pressió per part del PSC i el PP”.

Des de la CUP es recrimina que els partits polítics promotors de la iniciativa només pretenen “treure’s de sobre una regidora del plenari per les seves discrepàncies polítiques”. La CUP considera que es tracta d’un fet extremadament greu que només respon a la vendetta de l’alcalde i el seu equip contra la portaveu de la formació que l’ha assegut davant dels tribunals pel Cas Inipro, que ha qüestionat els “projectes estrella” del govern com els Jocs del Mediterrani de 2017 (ara 2018) o el pla urbanístic de la Budellera i ha denunciat reiteradament l’opacitat de les empreses municipals i del conjunt de l’Ajuntament així com el nefast funcionament intern, entre d’altres.

Per la CUP, l’actitud de l’alcalde demostra que a l’Ajuntament hi ha instal·lat un govern caciquista, dèspota i autoritari.

FER UN COMENTARI