Pau Ricomà, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona: “Tarragona té un problema de decadència i de degeneració”

0
681

Recentment heu organitzat la quarta taula rodona dins del cicle “Canviar per prosperar”. En aquest cas parlàveu de la ‘participació ciutadana com a instrument de canvi’ i denunciàveu la manca d’un canal estable que interrelacioni la ciutadania de Tarragona amb els governants. Com es pot revertir aquest fet? La ciutadania està implicada en la política municipal?

La ciutadania ha d’estar implicada amb la gestió de la seva pròpia ciutat. Es tracta de crear un canal formal perquè els ciutadans coneguin el que passa. Cal una relació formal que impliqui d’un banda als ciutadans i de l’altra, a l’Ajuntament. Això comporta molts avantatges. Els ciutadans s’acaben fent seva la ciutat.

En l’últim plenari de l’any 2018 el Govern municipal (PSC-PP) va aprovar els pressupostos per al 2019 gràcies a l’abstenció de Cs. Vosaltres no els hi vau donar suport. Què els hi mancava?

Els hi mancava un rigor absolut. Són pressupostos molt poc creïbles. Tarragona necessita un canvi molt profund, i aquests pressupostos no ajuden, de cap manera a que aquest canvi es produeixi. Hi ha moltes deficiències típiques d’un poder que no sap governar una ciutat.

Aquest passat 2018 Tarragona ha organitzat un dels esdeveniments esportius més importants que pot acollir una ciutat com la nostra. Quina valoració en fan dels Jocs Mediterranis? Quin llegat han deixat?

Els ciutadans ho poden dir, la seva opinió és la important. Aquesta ciutat no és millor que abans dels Jocs. Eren una gran oportunitat, però no han servit per res per la mala gestió de l’equip Ballesteros. Tarragona no és millor, tot el contrari. La ciutat està més endeutada i no sap què fer amb totes les infraestructures. Ballesteros va demanar un Palau d’Esports, que va costar 18 milions d’euros i ara no sap què fer-ne. Ha estat tot un capritx, que un alcalde seriós no hagués permès.

En quatre mesos se celebren els comicis. Quins seran els pilars bàsics del programa electoral d’ERC?

El que està ben clar és que Tarragona té un problema de decadència i de degeneració. Necessitem una altra ciutat diferent. Volem defensar i preservar la part de la ciutat ja construïda: la Part Alta, la Part Baixa, el centre… Tenen problemes molt clars, d’abandonament d’habitatge i de comerços tancats.
Volem també unir els diversos barris amb el centre de la ciutat, i també preservar els espais verds, com Terres Cavades o la Vall del Llorito.
Volem que els ciutadans participin en la gestió pròpia de la ciutat. També volem fomentar la cultura, ja que a Tarragona ha estat deixada de banda. La cultura suposa una projecció de la ciutat.

Creu que la situació política actual amb gent a la presó i a l’exili pot donar-li més vots a ERC Tarragona?

No ho relaciono. Jo crec que la gent de Tarragona no vol que algú que expressa les seves idees acabi a la presó. Hi ha moltíssima gent, independentista o no, que se sent molt violentada pel proper judici.

Creu que el govern de Ballesteros ha fet alguna cosa positiva per a la ciutat durant aquests últims 4 anys?

Estic segur que ha fet coses bones. Tot i que també n’hi han de molt mal fetes. Podríem parlar del cas Inipro, o de la cerimònia inaugural dels Jocs. Van donar una imatge absolutament demencial de la ciutat. Tarragona necessita un canvi, i una alternativa. Ballesteros està tancat en si mateix.

FER UN COMENTARI