Mary López, Manel Castaño i Paula Varas formaran part de la llista d’ERC liderada per Pau Ricomà

L’assemblea local ratificarà aquest dijous la candidatura republicana per Tarragona

El candidat d’ERC a l’alcaldia Pau Ricomà anuncia la seva voluntat d’incorporar a la candidatura republicana per les municipals de Tarragona a Mary López, Manel Castaño i Paula Varas. Ricomà destaca que ‘són persones amb coneixement i experiència en participació ciutadana a peu de carrer que aporten gran valor a la nostra candidatura’.
Manel Castaño, veí de Sant Salvador i Sant Ramon, ha participat activament dels moviments associatius i veïnals del barri. En l’àmbit participatiu, va ser l’impulsor de la Taula d’Entitats de Sant Salvador. Mary López és veïna de La Floresta i ha estat implicada des de ben jove en el moviment sindical i en la lluita pels drets socials. Actualment és presidenta del comitè d’empresa d’una gran superfície comercial de Tarragona. Paula Varas és xilena i va créixer a l’exili per retornar anys després al seu país on va participar activament dels moviments socials contra la dictadura. Viu a Catalunya des fa 15 anys on treballa de consultora per l’Amèrica Llatina. És membre de l’Associació Allende a Tarragona i impulsora de la Coordinadora Llatina de Tarragona creada recentment.
El candidat d’ERC a l’alcaldia destaca que tan Castaño com López i Varas ‘són exponents de la ciutadania diversa que reclama ser motor del canvi a Tarragona per fer una ciutat inclusiva, desacomplexada i que mira endavant’.
El líder republicà explica que la candidatura d’ERC serà paritària, seguint la filosofia del partit d’implantar llistes cremallera arreu del país. La llista d’ERC serà ratificada aquest dijous per l’assemblea local del partit a Tarragona.

Mary López García (1973)
Nascuda a Tarragona i veïna de La Floresta on va estudiar i créixer. Casada i mare de dos fills. Amb formació com a monitora d’activitats físiques dirigides, és instructora de zumba.
Molt implicada amb els moviments socials, la cultura popular, el sindicalisme i els moviments veïnals. Des de ben jove ha participat activament en moviments de protesta i reivindicatius en l’àmbit dels drets dels treballadors, el feminisme o la millora dels barris de Ponent de Tarragona. Participa activament al carnaval de Tarragona.
Després de treballar en la petita i mitjana empresa, actualment treballa en una gran superfície comercial de Tarragona. Ocupa des de fa vuit anys el càrrec de presidenta del comitè d’empresa i delegada de prevenció de riscos laborals defensant els drets dels treballadors i liderant la lluita sindical.
La seva motivació per formar part de la candidatura d’ERC és aportar el seu granet de sorra per millorar el nostre entorn i els nostres barris i lluitar pels drets i la qualitat de vida de tots els tarragonins.

Manel Castaño Bachiller (1955)
Va néixer a Tortosa i viu al barri de Sant Salvador de Tarragona des de l’any 1982. Casat i pare d’un fill.
Enginyer tècnic Industrial per la Universitat Laboral de Tarragona, és funcionari i Catedràtic d’Ensenyament Secundari de Tecnologia. Actualment treballa com a director del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, servei educatiu depenent del Departament d’Educació.
Anteriorment, ha estat professor i cap d’estudis i sots director de l’Institut Comte de Rius de Tarragona. També ha ocupat el càrrec de Coordinador de Formació Professional dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona i cap del Servei de relacions escola-empresa a la Direcció General de Formació Professional del Departament d’Educació. En diferents períodes de temps ha treballat, en comissió de servei, a l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV i com a coordinador de l’Àrea de formació del professorat no universitari.
Activista del moviment veïnal des de l’any 2004 al 2014, com a membre i com a president de l’Associació de veïns i veïnes de Sant Salvador i Sant Ramon, va ser l’impulsor de la Taula d’Entitats del barri. Durant un temps va formar part del Panel Públic Assessor de DOW Chemical. És soci d’Òmnium Cultural i militant d’ERC.

Paula Varas González (1966)
Nascuda a Xile, va créixer a l’exili a Ciutat de Mèxic i viu a Catalunya des de fa 15 anys. Viu en parella i és mare de dos fills.
Antropòloga i assistent social, té diversos màsters: Govern i Gerència Pública per la Universitat de Xile, Comunicació Estratègica a la URV I Tècniques d’Investigació Social a la UB. Actualment està realitzant la tesi doctoral en Comunicació i Ciències Polítiques.
Després de viure a l’exili va retornar a Xile durant la dictadura, on va participar de la lluita universitària per la recuperació de la democràcia al seu país. Va treballar de funcionaria pública en diferents administracions com a assistent social en l’àrea de protecció de drets de la infància.
A Catalunya ha treballat en diverses ONG i ajuntaments i els darrers anys com a consultora per l’Amèrica Llatina impulsant plans de desenvolupament local. Actualment combina la tasca de consultora amb un negoci familiar en el sector gastronòmic.
És membre de l’Associació Allende a Tarragona i impulsora de la Coordinadora Llatina de Tarragona creada recentment.