L’exgerent de l’EMT, acusat d’un presumpte delicte de malversació de capitals

Segons la compareixença feta a la fiscalia l'exresponsable va carregar a la targeta de crèdit de l'empresa despeses que no eren justificables com a públiques

0
860

L’Empresa Municipal de Transports públics de Tarragona (EMT) està sent objecte d’atenció de la fiscalia. El punt de mira són les accions monetàries del seu exgerent, Mario Cortés, i de la seva targeta de crèdit. Segons el grup polític Ciutadans, que havia demanat els documents el passat febrer, hi havia conceptes de factures fetes a la targeta de crèdit que eren injustificables com a despeses públiques.

El grup municipal C’s va demanar els documents de l’any 2013 fins al 2016, període objecte de les següents investigacions. En aquest termini hi ha una despesa de gairebé 70.000 euros. Tanmateix, no tots els diners són objecte de malversació de capitals. A més a més, l’exresponsable de l’empresa pública també està en el punt de mira per estar registrat com a soci al registre mercantil de l’empresa contractada pel l’EMT de manutenció.

Entre els diferents conceptes que l’exgerent incorpora es pot veure: viatges, dinars, sopars, aparcaments, desplaçaments en AVE a Madrid, benzina, pagaments de multes de trànsit o compres a l’hipermercat del Corte Inglés. Totes aquestes despeses van ser carregades a la targeta de compte públic. Tot i això, hi ha anotades despeses en un mateix dia a Madrid i a Sevilla. Un fet que porta a qüestionar al portaveu de Ciutadans,Rubén Viñuales, quantes persones tenien accés aquesta targeta.

Tot aquest assumpte porta a preguntar la funció dels mecanismes de control i les auditories de l’empresa. Per aquest motiu, C’s demana una reunió urgent del Consell d’Administració després que la portaveu socialista i membre del Consell d’Administració, Begoña Floria, afirmés que els pressupostos estaven auditats i aprovats.

FER UN COMENTARI