L’Ajuntament de Tarragona convoca per dijous un ple extraordinari de rebuig a la sentència

El consistori reclama l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats

0
330
Pla general dels consellers de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, durant la declaració institucional de rebuig a la sentència del procés llegida pel portaveu, Xavier Puig. Foto del 14 d'octubre del 2019

L’Ajuntament de Tarragona ha convocat per aquest dijous al matí un ple extraordinari “de rebuig a la sentència” i ha aturat fins aleshores tota l’activitat institucional. En una declaració institucional que ha llegit el portaveu de l’equip de govern municipal, Xavier Puig, el consistori ha reclamat “l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats”. Per l’equip de govern la sentència “posa en dubte l’Estat de Dret a Espanya”. “Determinats actes de protesta o de llibertat d’expressió, reunió o manifestació, poden ser jutjats com una acció sediciosa”, ha assenyalat Puig. Amb tot, des del consistori s’ha fet una crida a la mobilització pacífica dels tarragonins.
El ple de dijous se celebrarà després del plenari que ja estava convocat per tractar el polèmic pla urbanístic de la Budellera. De tota manera, per aquest dimarts n’hi ha convocat un altre, per formar les meses electorals per als comicis del 10-N.

En la declaració institucional Puig ha estat acompanyat per quatre consellers més del consistori: els republicans Manel Castaño, Jordi Fortuny i Maria José López; i el conseller d’En Comú Podem, Hermán Pinedo. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, es troba de viatge a l’estranger.

FER UN COMENTARI