La CUP Tarragona denuncia l’opacitat i l’obstaculització informativa en patrimoni

El grup municipal denuncia que des de Patrimoni no s’ha donat resposta a cap de les quatre peticions d’informació que van sol·licitar

A finals de juliol el grup municipal de la CUP va fer una consulta a ICOMOS preocupades pel transcurs de la inspecció que l’organisme està duent a terme al Conjunt Arqueològic de Tarraco, arrel d’una denúncia ciutadana. El responsable d’ICOMOS a Tarragona va transmetre a les conselleres el seu malestar davant el silenci per part dels responsables de patrimoni del govern d’ERC-ECP en relació a la petició d’una sèrie de documents relacionats, especialment, amb el circ romà, els quals no li són facilitats. Val a dir que aquestes demandes van estar motivades després que, a mitjans de juliol, el mitjà Porta Enrere expliqués en un article una sèrie d’irregularitats al voltant del projecte de la Plaça del Sedassos.

Va ser llavors quan la CUP va formular quatre peticions d’informació a alcaldia el passat 1 d’agost per tal d’aconseguir el Pla Director del Circ Romà; l’informe sobre la intervenció a la Plaça dels Sedassos; el document “Estat de conservació del Bé Declarat Patrimoni Mundial ‘Conjunt Arqueològic de Tarraco’; i l’actualització de 2018 sobre el Pla Director del Patrimoni Cultural de Tarraco de 2015, amb especificació de si va ser la mateixa empresa adjudicatària la que el va realitzar i si va haver-hi una dotació complementària per a la seva nova redacció.

La consellera cupaire Eva Miguel explica que “fins a data d’avui, passades tres setmanes, hem obtingut el mateix resultat que ICOMOS i no és un altre que el silenci”. Consideren que “aquesta manca de transparència és una irresponsabilitat que podria traduir-se en un informe negatiu per part d’ICOMOS”. Es per aquesta raó que, davant l’absència de resposta, des del grup municipal de la CUP s’ha procedit ha demanar aquests quatre documents directament a la Secretaria General, seguint l’aplicació del Dret d’Informació de les Corporacions Locals.