La CUP presenta les propostes per aprovar els pressupostos del 2020

Dimecres es reuniran els candidats de les formacions per plantejar els comptes del consistori

Aquest matí la CUP ha fet públiques les seves propostes per als pressupostos del 2020. La formació popular va presentar fa dues setmanes els tres blocs inicials per a l’aprovació: els 5 punts acordats per a la investidura de Ricomà, la implementació de les mocions aprovades durant aquest mandat per la CUP i la dedicació de partides per la ciutat. Les conselleres Eva Miguel i Laia Estrada han assegurat que “si els cinc punts no estan recollits als pressupostos, no hi haurà res a parlar”.

Estrada ha anunciat que demà es reuniran amb Ricomà i amb la resta de portaveus, per tal de començar a plantejar els comptes del consistori. Allà, la CUP portarà propostes estructurades en set blocs: educació, habitatge, serveis socials, mobilitat, lluita anticorrupció, patrimoni i cohesió de la ciutat. Entre les mesures, hi ha la renovació de flotes d’autobusos, l’augment de partides per les llars d’infants o una destinada a rehabilitar pisos per lloguer social o per millorar les escoles. Globalment, les propostes es dividiran en inversions i despeses.

A més, Miguel ha mostrat la seva intenció de recuperar algunes mesures contemplades al PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) que han caducat i s’haurien d’haver dut a terme, entre les quals hi ha l’habilitació de carrils bici, la transformació d’alguns carrers o la pacificació dels Ponts del Francolí.

Han calculat que les propostes suposaran uns tres milions d’euros en despeses i uns 6’3 milions en inversions, quatre dels quals ja estaven previstos als pressupostos del 2019. En aquesta xifra no s’ha comptat els recursos destinats a cohesionar la ciutat, ja que necessiten la col·laboració d’altres entitats i administracions.

Des de la CUP també han mostrat la seva intenció d’analitzar totes les inversions previstes pel 2019, per tal de veure si s’han dut a terme, com la del Banc d’Espanya, si s’han utilitzat tots els recursos o si són realment necessàries, com la partida de 180.000€ per Smart City. Creuen que després d’aquesta anàlisi es podran destinar els diners a altres projectes.