La CUP presenta les propostes per aprovar els pressupostos del 2020

Dimecres es reuniran els candidats de les formacions per plantejar els comptes del consistori

0
165

Aquest matí la CUP ha fet públiques les seves propostes per als pressupostos del 2020. La formació popular va presentar fa dues setmanes els tres blocs inicials per a l’aprovació: els 5 punts acordats per a la investidura de Ricomà, la implementació de les mocions aprovades durant aquest mandat per la CUP i la dedicació de partides per la ciutat. Les conselleres Eva Miguel i Laia Estrada han assegurat que “si els cinc punts no estan recollits als pressupostos, no hi haurà res a parlar”.

Estrada ha anunciat que demà es reuniran amb Ricomà i amb la resta de portaveus, per tal de començar a plantejar els comptes del consistori. Allà, la CUP portarà propostes estructurades en set blocs: educació, habitatge, serveis socials, mobilitat, lluita anticorrupció, patrimoni i cohesió de la ciutat. Entre les mesures, hi ha la renovació de flotes d’autobusos, l’augment de partides per les llars d’infants o una destinada a rehabilitar pisos per lloguer social o per millorar les escoles. Globalment, les propostes es dividiran en inversions i despeses.

A més, Miguel ha mostrat la seva intenció de recuperar algunes mesures contemplades al PMUS (Pla de Mobilitat Urbana Sostenible) que han caducat i s’haurien d’haver dut a terme, entre les quals hi ha l’habilitació de carrils bici, la transformació d’alguns carrers o la pacificació dels Ponts del Francolí.

Han calculat que les propostes suposaran uns tres milions d’euros en despeses i uns 6’3 milions en inversions, quatre dels quals ja estaven previstos als pressupostos del 2019. En aquesta xifra no s’ha comptat els recursos destinats a cohesionar la ciutat, ja que necessiten la col·laboració d’altres entitats i administracions.

Des de la CUP també han mostrat la seva intenció d’analitzar totes les inversions previstes pel 2019, per tal de veure si s’han dut a terme, com la del Banc d’Espanya, si s’han utilitzat tots els recursos o si són realment necessàries, com la partida de 180.000€ per Smart City. Creuen que després d’aquesta anàlisi es podran destinar els diners a altres projectes.

FER UN COMENTARI