La CUP exigeix la dimissió de Ballesteros i Villamayor pels “Jocs del ridícul”

Els cupaires també reclamen una auditoria pública de tota la despesa que ha suposat l'esdeveniment esportiu

El regidors de la CUP, Laia Estrada i Jordí Martí, durant el balanç dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Foto: Alba Sancha

Els regidors cupaires Laia Estrada i Jordi Martí han exigit de nou, aquest dilluns 2 de juliol, la dimissió de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i del comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, pels que han estat els “jocs de les mentides”, “de la incompetència”, “de la irresponsabilitat”, “de la fam” i “del ridícul”. Estrada i Martí també han reclamat una auditoria pública dels comptes de la Fundació Tarragona 2017 i han acusat Ballesteros d’irresponsable, ja que, segons mantenen els cupaires, tot i saber que no es disposava dels recursos necessaris, el batlle va continuar capficat en aquest projecte “personal”. La formació independentista ha exigit, d’aquesta manera, que Ballesteros i Villamayor es disculpin davant de tota la ciutadania, el conjunt dels esportistes i els voluntaris, entre altres.

“Tarragona ha fet el paper més galdós de la història dels Jocs Mediterranis”, ha dit Jordi Martí. Els cupaires han definit l’esdeveniment esportiu com els “jocs de les mentides” fent al·lusió a l’èxit que Ballesteros havia promès que serien i que “no han estat”, com també a la contínua modificació del seu discurs i de les xifres de participants, que en un principi “havien de ser més de 4.000” i un cop iniciat l’esdeveniment esportiu s’ha situat en uns 3.600 esportistes, una xifra que, a més s’ha valorat com una “participació massiva” tot i quedar-se a 500 participants del que s’havia previst inicialment. Els independentistes també han catalogat aquests com “els jocs de la incompetència”, davant els incomptables “despropòsits” que s’han succeït durant els Jocs i que “han titllat d’anècdotes”, i “del ridícul” pel seguit de contratemps com “els busos perduts per la falta de senyalització” i “la pista de bàsquet trencada”, entre altres.

No només això, sinó que aquests també han estat “els jocs de la irresponsabilitat”, segons els cupaires, ja que “malgrat tenir la certesa que no disposaven dels recursos necessaris”, en paraules d’Estrada, Ballesteros va continuar endavant amb aquest “projecte personal”, “prioritzant els interessos de partit davant els interessos de la ciutadania”. Però, la irresponsabilitat no ha estat només de l’equip de govern, segons Estrada, sinó també de l’oposició que “han deixat fer”.

Els cupaires exigeixen una auditoria pública de Tarragona 2017

Per tots aquests motius, els cupaires han demanat disculpes als voluntaris i voluntàries, que han considerat que han estat l’únic aspecte positiu dels Jocs Mediterranis, així com a tota la ciutadania, donada la “incompetència de l’Ajuntament i del comitè organitzador” i la falta d’autocrítica per la seva part. En aquesta línia, els independentistes també han exigit “una auditoria pública dels comptes de la fundació Tarragona 2017” perquè “tota la ciutadania sàpiga com i en què s’han gastat els diners”.