La CUP dona el ‘sí’ als pressupostos del 2020 de l’Ajuntament de Tarragona

L'equip de govern d'ERC i ECP satisfarà algunes de les demandes dels cupaires al llarg del 2020

0
160

La portaveu del Grup Municipal, Laia Estrada, ha explicat aquest matí en una roda de premsa, que el vot de la CUP serà “un sí crític ja que, malgrat els pressupostos no s’han modificat, hem arribat a assolir un acord que incorpora compromisos de cara a desenvolupar al llarg del 2020”.

A més, es crearà una taula de seguiment i avaluació d’aquests compromisos per tal de garantir el compliment d’aquest acord, així com dels cinc punts que ja es van acordar a canvi dels vots de la CUP en la investidura de l’alcalde Pau Ricomà. Aquesta taula es reunirà cada dos mesos amb presència de representants d’ERC, ECP i la CUP.

Els compromisos adoptats, que havien quedat fora dels pressupostos, són els relacionats amb incrementar les partides del Projecte Educatiu de Ciutat, els Plans Educatius d’Entorn i les Activitats Infantils fins arribar, entre totes, als 200.000€, i triplicar la partida pressupostària destinada al Casals d’Estiu Municipals fins arribar als 125.000€, pel que fa a Educació; el compromís de crear una partida de fins 600.000€ d’ajudes a la rehabilitació d’habitatges amb caràcter permanentment desocupat que posteriorment es destinin a lloguer social; crear un fons de contingència de 100.000€ per a beques menjador; crear una partida de 10.000€ per l’adquisició de taules, cadires, equip de llums i altres materials per cedir, de manera gratuïta, a les entitats de la ciutat i el compromís d’impulsar la Taula de Gestió del Patrimoni entre les administracions implicades per mobilitzar recursos i coordinar objectius.

La consellera Estrada ha afirmat que “no són els pressupostos que hauríem desitjat, però l’Assemblea Local de la CUP va determinar el passat dilluns que calia aprofitar l’oportunitat de pactar propostes que considerem prioritàries per la ciutat”. Estrada ha explicat que és un sí “crític” també perquè altres propostes han quedat fora de l’acord. Amb tot, les cupaires es mostren satisfetes ja que s’ha constatat que “l’entesa amb el govern és possible quan ens posem a treballar plegades, però l’acord hagués estat major si ens haguéssim posat a treballar abans”.

Per la CUP el repte que es presenta per davant és titànic per la ciutat de Tarragona i confien en que aquest acord “sigui la base per començar a desplegar les aliances imprescindibles que garanteixin la transformació profunda de la ciutat”.

FER UN COMENTARI