La CUP de Tarragona demana la dimissió de Ballesteros i Villamayor “pel desastre” dels Jocs Mediterranis

Els anticapitalistes asseguren que s’estan regalant entrades “a tort i a dret” per omplir la cerimònia de cloenda de diumenge

0
969

El grup municipal de la CUP de Tarragona exigeix que l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el màxim responsable polític dels Jocs Mediterranis, el regidor Javier Villamayor, dimiteixin tan bon punt finalitzi l’esdeveniment. Segons els anticapitalistes, aquesta petició es deu “al malbaratament de recursos públics, la instrumentalització de l’esdeveniment en favor dels interessos espanyolistes, la militarització de la ciutat i el desgavell organitzatiu, juntament amb l’absència total d’assumpció de responsabilitats o autocrítica”. Segons la formació, els Jocs estan fent història, però no pels èxits que augurava Ballesteros, sinó pel “desastre absolut que des de la CUP ja fa molt de temps que s’havia anunciat”. De cara a la cloenda de diumenge al Nou Estadi, la CUP assegura que “s’estan regalant entrades a tort i a dret per tal d’evitar un ridícul com el de la cerimònia d’inauguració”.
La CUP considera que l’esdeveniment està superant els pitjors pronòstics i “el monumental desgavell organitzatiu s’està demostrant jornada rere jornada, des de la desastrosa cerimònia inaugural fins als incidents diaris com l’esfondrament de la pista de bàsquet, la manca de material mèdic o la vaga d’àrbitres en protesta per impagaments”. El seu màxim responsable polític, el regidor Villamayor, asseguren, “ha de deixar de mentir i treure pit, i ha d’assumir les seves responsabilitats davant l’esperpent que estan mostrant al món els ‘seus’ jocs i dimitir”.

Els incidents viscuts els darrers dies no són simplement anècdotes, segons els anticapitalistes, sinó el resultat de tenir una estructura organitzativa “insuficient”. “No és quelcom que no es podia preveure quan estem davant del primer esdeveniment esportiu internacional que es posposa per una causa que és de força major, sinó pura negligència. Haver seguit endavant amb els JJMM 2017 en comptes de fer marxa enrere el 2015, quan era evident que no hi havia el fiançament suficient per fer-los possibles, va ser una autèntica temeritat”, ha denunciat la CUP en un comunicat.

La formació independentista considera que “l’obcecació del batlle amb la celebració de l’esdeveniment només s’explica perquè avantposa els seus interessos de partit, fins i tot d’ego personal, als de la ciutat. Si a l’alcalde li importés realment la ciutat que governa, ell mateix hauria anunciat la seva dimissió”, han sostingut.

Per aquest motiu, la CUP considera que arribades a aquest punt la prioritat ha de ser “no malmetre més la imatge de la ciutat, deixar de contribuir en la seva militarització i no malbaratar més recursos econòmics públics”. Els anticapitalistes afirmen que els consta que, de cara a la cloenda, “ja s’estan regalant entrades a tort i a dret per tal d’evitar un ridícul com el de la cerimònia d’inauguració” i confien que almenys es reparteixin equitativament “en favor de la pluralitat que caracteritza Tarragona”.

Un cop finalitzin els Jocs, la CUP vol que es faci “una valoració global de la hipoteca que ens deixarà l’esdeveniment a la ciutat”. A més, reclamen que Villamayor i Ballesteros “estiguin a l’alçada i assumeixin les responsabilitats que els pertoquen”, entre les quals deixar encarregada una auditoria de la Fundació Tarragona 2017.

FER UN COMENTARI