La CUP crida el govern de Ricomà a parlar dels pressupostos del 2020

La formació ha demanat a En Comú Podem i ERC seure i treballar ja en els pressupostos

Laia Estrada i Eva Miguel durant la roda de premsa pels pressupostos del 2020. Foto: Maria Comabella

Aquest matí, la CUP ha organitzat una roda de premsa per instar públicament al govern de Pau Ricomà a seure i parlar dels pressupostos del 2020. La formació ha denunciat que ja és novembre i encara no s’han reunit amb Ricomà i Carla Aguilar. La seva portaveu, Laia Estrada, ha assegurat que “es tracta d’un debat de vital importància, perquè d’aquesta aprovació dependrà que es puguin implementar les polítiques i actuacions per a la transformació social de Tarragona”.

A l’espera d’aquesta reunió, l’agrupació anticapitalista ha preparat una proposta amb tres grans blocs. El primer correspon a les partides pels cinc punts acordats per la investidura de Ricomà: l’estudi de la qualitat de l’aire (300.000€), que l’1% dels pressupostos municipals es decideixi de manera participativa, un cens dels pisos buits de la ciutat i un estudi per la internalització del servei de la neteja. El cinquè acord té a veure amb la modificació del POUM, per descartar definitivament el pla de la Budellera, tot i que són conscients que és un tema a tractar més a llarg termini.

El segon gran bloc està destinat a implementar les mocions i acords aprovats en els plens municipals, entre els quals s’inclou un pla per l’Anella Verda o per dotar d’equipaments l’Anella Mediterrània i rehabilitar el camp de rugbi. L’última proposta està dedicada a les polítiques socials, mediambientals i cohesió de la ciutat, com un augment de la partida d’educació o uns recursos destinats al manteniment del patrimoni i a la recuperació dels treballadors del Museu d’Història, entre d’altres.

Sobre les seves propostes, la CUP ha declarat que “volem veure una iniciativa per part del govern municipal. Esquerra va dir que no volia repetir els errors del partit socialista en relació a la implementació de les mocions aprovades al plenari, volem veure-ho reflectit aquí i en les partides que garanteixin els drets socials”.