La CUP anima a penjar més llaços grocs després de la retirada dels símbols de la muralla

La formació crida a aprofitar les festes de Santa Tecla per demanar la dimissió de l’alcalde “cada cop que surti al carrer”

0
425
El grup municipal de la CUP de Tarragona han rebutjat aquest dijous la retirada dels llaços grocs penjats en una xarxa protectora de la muralla de la ciutat i han animat a “restituir-los” i a “posar-ne molts més encara”. Els anticapitalistes han reaccionat així a la retirada dels llaços, la nit de dimarts a dimecres, per decisió del govern municipal de PSC i PP. Els anticapitalistes han insistit que treballaran per fer fora del govern municipal “aquesta colla d’autoritaris que neguen els principis bàsics democràtics a Tarragona”. En al·lusió a l’alcalde Ballesteros, els cupaires han assenyalat que, qui està alineat “amb els que van donar les ordres perquè ens peguessin l’1 d’octubre, no és neutral”. La CUP ha demanat a la ciutadania que, de cara a les Festes de Santa Tecla, li recordin a l’alcalde “cada cop que surti al carrer” que “sense dret a decidir, sense dret a la llibertat d’expressió i amb presos polítics l’únic gest que aplaudirem seria la seva dimissió”.

Els anticapitalistes han subratllat que els llaços estaven penjats en una xarxa protectora de la muralla i no directament al monument. “La xarxa no és patrimoni de res. La muralla sí i està com està”, han defensat. Per contra, diuen, “quan l’extrema dreta espanyolista va atacar l’estàtua de Lluís Companys, les pintades es van fer a la mateixa estàtua” i això, segons la CUP, fa que no es puguin comparar els dos fets i que no sigui “equidistant” dir que es fa “tant una cosa com l’altra”.

FER UN COMENTARI