Junts per Tarragona proposa mesures per reduir els plàstics d’un sol ús a l’Ajuntament

El grup defensa la necessitat de donar exemple des de les institucions

El Grup Municipal de Junts per Tarragona ha proposat mesures concretes per tal de reduir els plàstics d’un sol ús relacionats amb el consum d’aigua a l’interior de les dependències municipals. A través d’una sol·licitud, el grup defensa la necessitat de donar exemple des de les institucions a l’hora d’apostar per canvis d’hàbits i potenciar un consum responsable i sostenible 

La regidora de Junts per Tarragona, Elvira Vidal, considera que és necessari “apostar per mesures decidides com retirar dels espais comuns, i de forma esglaonada, les fonts de garrafa de plàstic, gots d’un sol ús i aigües embotellades que actualment es troben distribuïdes per les dependències municipals”.  

 Vidal recorda que al passat ple municipal, celebrat el 19 de juliol, “mentre l’alcalde llegia una declaració institucional que decretava l’emergència climàtica a la ciutat, les taules dels consellers i conselleres s’anaven omplint d’ampolles d’aigua individuals, és una imatge que fa reflexionar. En aquest sentit, la consellera insisteix en la necessitat de fomentar el consum d’aigua de l’aixeta i prendre mesures concretes com “canviar les ampolles de plàstic per gerres o gots reutilitzables als plens, substituir les fonts de garrafa per fonts d’aigua de la xarxa dins de les dependències municipals i promoure campanyes de conscienciació entre els treballadors, treballadores i usuaris de l’Ajuntament”. 

 La proposta de Junts per Tarragona inclou altres mesures com incorporar criteris ambientals en les compres o la contractació de subministraments de serveis i obres a l’administració local.