“Volem transformar la ciutat, que en els propers 4 anys tots puguem dir: Ara sí, Tarragona és una joia”

Abans d’entrar en matèria, m’agradaria que m’expliqui com afronta aquests comicis.

Em sento molt il·lusionat, amb un balanç molt positiu de les àrees que hem governat, però sobretot amb el desig de transmetre a tots els veïns que és possible transformar Tarragona. Vull que, en 4 anys, tots podem dir ben alt i clar: “Ara sí, Tarragona és una joia”.

Es veu preparat per assolir l’alcaldia?

Absolutament. Estem molt preparats i tenim un gran coneixement de l’administració, de la ciutat i de les necessitats dels veïns. La nostra candidatura reuneix experiència en bona gestió, energia i voluntat transformadora.

En què s’han basat per confeccionar la llista?

Per una banda ens hem basat a comptar amb els regidors que ja formaven part de l’equip, i per l’altra en reunir a gent molt bona i preparada de totes i cadascuna de les zones de Tarragona.

Ens podria fer cinc cèntims dels pilars bàsics del programa electoral del seu partit?

El nostre model de ciutat es basa, en primer lloc, en realitzar quatre obres imprescindibles per poder fer de Tarragona una ciutat passejable, amable i oberta al mar. Volem realitzar una veritable revolució de la cura de tot l’espai públic amb quatre àrees importants en les quals hi destaca un nou contracte d’asfaltat i de renovació de les voreres. D’altra banda defensem com a pilar bàsic la millora de la gestió patrimonial i la implementació d’un nou model de gestió turístic patrimonial. I per acabar una baixada de l’IBI. Concretament una baixada d’un 25% en quatre anys, mesura que suposarà un estalvi pels tarragonins i tarragonines de deu milions d’euros. La nostra ciutat està situada al tram més alt de l’IBI urbà. No podem seguir sent la ciutat més cara d’Espanya.

 

I les línies vermelles?

Mai governarem amb partits separatistes. A més, el Partit Popular ha estat la base perquè Tarragona s’hagi mantingut al marge de l’independentisme i no hi hagi hagut ni llaços ni pancartes, ni a l’Ajuntament ni als carrers de la ciutat.

Com valoren el pacte amb el PSC?

Valorem el pacte del 2016 molt positivament. Va ser un pacte de ciutat en el qual sobretot les àrees que hem gestionat des del nostre partit (Turisme, Esports, Mobilitat i Espais Públics) han estat les més valorades pels ciutadans i pels propis partits de la oposició. El nostre objectiu era aconseguir que la Tarragona del 2019 fos millor que la del 2016 i ho hem fet.

Quines han estat les accions més destacades que han dut a terme des de l’Ajuntament?

Han estat moltes les accions a destacar. Per exemple, en l’àrea d’Espais Públics, de la qual sóc regidor, hem invertit des del 2016 més de quatre milions en la millora de l’espai, hem remodelat zones verdes i 18 parcs infantils, i hem invertit més de dos milions d’euros en enllumenat públic per tal de fer-ho més efi cient. Dins el vessant d’Esports hem posat ordre a tota la conselleria, al Patronat d’Esports i a les instal·lacions, una petició que es feia des de fa molts anys i que per fi el Partit Popular ha complert. Gràcies a aquesta tasca Tarragon s’ha convertit en una ciutat de referència en la pràctica esportiva per a totes les edats. En Mobilitat i Protecció Civil també hi ha hagut millores amb nous models de seguretat viària i amb la baixada del preu dels aparcaments municipals a 5,50 €. Ara hi ha partits que demanen una rebaixa a 3 € o menys, partits que en el seu moment no van votar en favor de la nostra mesura. Nosaltres som els que ho hem fet i treballarem per abaixar encara més les tarifes. A més, hem construït aparcaments dissuasius i instal·lat 12 punts de recàrrega de vehicles elèctrics en superfície.

Dins de l’àrea de Turisme també s’ha realitzat una excel·lent tasca. Hem demostrat que és una àrea estratégica en el nostre model de ciutat i hem donat un gir a la gestió turística de Tarragona que tothom ha percebut. Hem assolit xifres turístiques de rècord, hem incrementant el pressupost en promoció en més d’un 70% respecte al 2015 i hem afrontat reptes per aconseguir que la nostra ciutat es comenci a mostrar molt més viva i oberta. Pensem en l’esforç fet pel Patronat Municipal de Turisme per obrir l’amfiteatre totes les nits d’estiu, el nou espectacle Amfiteatrvm o el recolzament al sector privat en festivals contemporanis como el Minipop o a les iniciatives gastronòmiques.

Han esmentat que volen cosir Tarragona de Ponent a Llevant i millorar la seguretat.

Realitzarem 4 obres imprescindibles i realitzables en els propers 4 anys: 1) El nou Passeig dels Miradors de Llevant, que unirà la Via Augusta amb La Mora amb voreres i carril bici per passejar, millorar l’accés a les platges i tenir punts de repòs per gaudir de les vistes, obra que anirà unida a una conversió de la Platja del Miracle en la platja urbana de la ciutat, actualmente desaprofitada i a un Pla Integral de Millora de les Platges de Tarragona; 2) Convertir la T-11 en una via urbana, unint el centre amb tots els barris, i aquests entre ells; 3) Conversió de la platja del Miracle en la platja urbana de la ciutat. També volem unir l’Avinguda Andorra amb Sant Pere i Sant Pau, dins d’una primera fase, i posteriorment unir-la amb Sant Salvador; i 4) La que anomenarem la Rambla al Mar, un passeig amb àmplies voreres transformant tot el trajecte des de la plaça dels Carros fins a la Rambla Vella.

D’altra banda s’ha mostrat partidari de millorar la gestió turística i la de venda d’entrades als espais patrimonials, amb un projecte que faci possible augmentar el nombre de turistes i revertir els benefi cis que generin en el patrimoni.

Exacte. Professionalitzarem la gestió turística-patrimonial per tal de donar un servei d’excel.lència a tarragonins i turistes. Hem de poder oferir la venta on-line, arribar a acords amb turoperadors i agents de viatge per generar més visites i millorar l’experiència. Aquest nou model ens permetrà obtenir més ingressos per reinvertir en el manteniment del nostre patrimoni i crear llocs de treball associats a la gestió i la dinamització patrimonial.

A les eleccions generals el Partit Popular ha perdut força. Es pot extrapolar aquest resultat a les eleccions municipals?

Són dues eleccions molt diferents on es vota de manera molt diferent també. Volem que tots els tarragonins siguin conscients de la importància de escollir un projecte de ciutat i un equip de bons gestors, que és el que Tarragona necessita.

A nivell general, què creu que passarà en aquests comicis, tenint en compte la diversitat de forces polítiques que hi ha ara?

Ara hi ha 7 formacions, potser n’hi haurà alguna més, però creiem fermament que el Partit Popular tindrà un pes decisiu al govern de la ciutat de Tarragona.

Com seria Tarragona governada per José Luis Martín?

Una ciutat lluminosa, dinàmica i de serveis, una Tarragona que no perdrà cap més oportunitat i que recuperarà l’orgull i l’autoestima. Una ciutat impecable, oberta al mar, còmoda, turística i familiar. I una ciutat amb els impostos més baixos.

Arribat el moment, amb quins partits pactaríeu?

El PP només pactarà amb partits constitucionalistes, som l’única garantia que Tarragona segueixi sent constitucionalista. Hem vist recentment al PSC insinuant que podría pactar amb ERC i l’únic partit que no pactarà amb cap que no sigui constitu- cionalista és el nostre.