Jaume López, nou regidor de la CUP

La CUP de Tarragona ha presentat en roda de premsa la nova configuració del seu Grup Municipal a l’Ajuntament de Tarragona. El fins ara regidor Jordi Martí, que per motius laborals ha de renunciar al seu càrrec, serà rellevat per Jaume López. Tanmateix, tal i com ha explicat el mateix Martí, la CUP entoma aquest canvi com una “ampliació” de l’equip, ja que malgrat no podrà representar la formació en els espais formalment i estricta pertoquen a regidors, seguirà participant regularment de l’activitat del Grup Municipal i portant temes, com per exemple d’antimilitarisme o recuperació de la memòria històrica, que ha impulsat des de principi del seu pas pel consistori.

La portaveu cupaire, Laia Estrada, ha explicat que tant el Grup Municipal com l’assemblea local de la CUP han estat treballant en el relleu des d’abans de l’estiu i que López ja participa de l’activitat ordinària de l’Ajuntament des de principi de curs. “A partir de la decisió personal de Jordi Martí”, ha explicat Estrada, “l’abordatge de la nova situació s’ha fet de forma col·lectiva”. La nova dinàmica del Grup Municipal, amb el pas de Jaume López a primera línia i l’acompanyament en el treball regular de Jordi Martí, suposarà segons la regidora “un millor repartiment de les tasques”. També ha assegurat que a la CUP són “activistes abans que càrrecs electes” i que entenen el pas per la institució com un trànsit temporal.

La membre de l’assemblea i de la llista electoral de la CUP a Tarragona Aitana de la Varga, per la seva banda, ha explicat que l’assemblea ha decidit que Jaume López era la persona “idònia” per realitzar la tasca de cara la recta final de la legislatura. També ha reiterat que la decisió ha estat consultada i consensuada amb les persones que ocupaven posicions anteriors a López a la llista, com ella mateixa. La formació anticapitalista ha tingut en compte les situacions personals de tots els membres de la llista així com el perfil que, fruit del debat, s’ha considerat l’oportú per complementar l’actual Grup Municipal.

Jaume López és un militant històric de la ciutat de Tarragona, vinculat al sindicalisme alternatiu i a la lluita per l’educació pública. Milita a la CUP des de fa anys i ha tingut contacte amb l’activitat institucional a través de la seva participació en la comissió de Municipalisme, i també ha impulsat iniciatives i campanyes com la dels pressupostos participatius. López ha afirmat que entèn l’activitat política com “l’empoderament de la població a partir de la presa de decisions en les qüestions que l’afecten” i, en referència a les paraules d’Estrada, ha assegurat que els membres de la CUP no són “polítics professionals” i que no venen per quedar-se sinó per “construir poder popular”.