ERC revalida els bons resultats obtinguts a les passades eleccions generals

Jordi Salvador i Norma Pujol seran els representats d’Esquerra al Congrés i Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà ho seran al Senat

Membres d'ERC durant la valoració dels resultats. Foto: Cedida
Per segona vegada consecutiva Esquerra Republicana de Catalunya es proclama guanyadora a la demarcació i consolida els seus màxims històrics, aconseguits als darrers comicis electorals del 28 d’abril. Aquesta és una resposta cívica i democràtica del poble català a les urnes enfront d’una actuació venjativa i repressiva duta a terme per part de l’estat espanyol en contra d’un moviment democràtic, republicà i pacífic. El resultat que emana de les urnes és un clar clam a favor del diàleg i de la resolució política del conflicte polític existent. Aquesta resolució ha de començar indubtablement per l’amnistia d’aquells que han estat injustament i venjativament condemnats per permetre que la ciutadania exercís el seu dret a vot. Un cop més, s’ha demostrat que la democràcia sempre guanya.
En declaracions des de la seu del partit a Tarragona, el reescollit diputat Jordi Salvador ha assegurat que “la victòria independentista a la demarcació s’ha imposat fermament tant en vots com en escons, igual que als resultats globals de Catalunya. Aquí també ha estat expulsada l’extrema dreta. El bloc del 155 tan sols ha obtingut 2 escons enfront els 4 sobiranistes per tant podem afirmar que la població ha votat democràcia, amnistia, no a la repressió i sí al diàleg”. Per la seva banda, la senadora Laura Castel s’han mostrat molt contenta i destaca “la importància que la democràcia passi per davant de l’arrogància demostrada pel Gobierno i el poder judicial”. Castel es mostra totalment determinada a seguir treballant des del Senat per millorar els drets socials, laborals i polítics de tota la ciutadania tal com hem fet els darrers tres anys.” Els representats d’Esquerra en el front de Madrid seguiran fent feina de forma coordinada amb la resta de representants per tal que la construcció de la nova República Catalana es forgi des del municipalisme i a través de totes les institucions. Mai ens cansarem de defensar la llibertat i no permetrem cap regressió de drets civils i socials.