ERC ofereix negociar el pressupost de 2019 si el PP surt del govern

El grup municipal ha tornat a exigir a Ballesteros que trenqui el pacte amb els populars

El grup municipal d’ERC de Tarragona ha tornat a exigir a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que trenqui el seu pacte de govern amb el PP. Després de la moció de censura estatal i la sentència del cas Gürtel, els republicans consideren necessari que aquesta situació s’extrapoli a l’àmbit local i els populars no continuïn formant part del govern. Per això, els republicans ofereixen negociar els pressupostos de 2019, de manera “generosa”, en paraules del portaveu d’ERC, Pau Ricomà, perquè no es mantingui el PP al govern municipal, partit al qual ha titllat com una “organització estructuralment corrupta”.

Per què si el PP no és digne per governar Espanya, sí que és digne per governar a Tarragona?”, s’ha preguntat Ricomà. El portaveu republicà ha recordat que”el PP ha estat expulsat del govern d’Espanya per una sentència que el condemna per corrupció”, i ha defensat que es tracta del “partit de la involució” i “de la repressió”. L’alternativa que ha oferit la formació republicana és la negociació del pressupost 2019, “el gran escull” per a Ballesteros, segons Ricomà, per mantenir el seu pacte amb el PP.

El portaveu, però, ha volgut deixar clar que “en cap cas ens oferim per entrar a governar amb el PSC”. “No volem imposar el nostre projecte de ciutat”, ha assegurat Ricomà, ja que la formació “continua treballant per una alternativa guanyadora en les municipals de 2019”. El republicà ha aclarit que la seva formació “continuarà votant diferent del PSC en molts aspectes com el model urbanístic i la Budellera, el control i inspecció de contractes o l’estratègia cultural que a dia d’avui és inexistent”, simplement ofereixen aquesta alternativa perquè el PSC trenqui el pacte de govern amb el PP.

Ricomà ha valorat aquesta proposta com una “invitació al diàleg”, ja que “Tarragona no mereix ser governada per un partit estructuralment corrupte”. “Si Ballesteros pensa en la seva ciutat hauria d’obrir-se a altres forces polítiques d’arrels democràtiques”, ha sentenciat el republicà.