ERC, la segona força més votada a Tarragona

Pla mitjà de Pau Ricomà, candidat d'ERC a les eleccions municipals a Tarragona, celebrant la seva segona posició.

La candidatura d’Esquerra Republicana a Tarragona està d’enhorabona. Els resultats obtinguts en aquests comicis a la ciutat tarragonina els han situat com a segona força més votada.

La formació republicana, encapçalada per Pau Ricomà, que ha obtingut un total 12.872 vots, ha aconseguit sumar tres regidors més als que ja tenia en el mandat 2015-2019. Amb aquests resultats, han aconseguit igualar el nombre de regidors de la primera força a la ciutat, que ha estat el PSC encapçalat per Josep Fèlix Ballesteros.

ERC, que en aquests comicis ha presentat més llistes que mai (un total de 84), ha celebrat l’augment d’escons a la ciutat, assegurant “estem absolutament legitimats” per tenir l’alcaldia de la ciutat. Ricomà també ha agraït “la confiança que els tarragonins han dipositat en nosaltres per liderar el canvi i l’esforç titànic de tot l’equip, candidatura i militants durant aquest temps”. Ricomà ha volgut destacar la transversalitat d’una candidatura que “està capacitada per governar”.

Laura Castel, Xavi Puig, Paula Varas, Jordi Fortuny, Mary López i Manel Castaño són les persones que, juntament amb Ricomà, ocuparan la bancada republicana al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona.

Pau Ricomà ha anunciat que obrirà una ronda de «diàleg obert i transparent» amb diverses formacions i ha remarcat que «aquestes eleccions anaven de la construcció d’un nou model de ciutat i la majoria de la gent ha votat per un canvi profund. No té cap sentit que, tenint l’oportunitat de tirar endavant aquest canvi, renunciem a fer-ho». L’alcaldable republicà ha posat especial èmfasi en «la necessitat de modernitzar l’ajuntament i fer-lo transparent tot posant la ciutat al servei dels tarragonins».