ERC guanya les eleccions a Catalunya amb el 25% del vot escrutat però perd 2 escons

Junts per Catalunya se situa com a tercera força amb 8 diputats i la CUP irromp al Congrés amb 3

El cap de llista d'ERC a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, arriba a la seu d'ERC per seguir la nit electoral amb l'equip de campanya. ACN
ERC repeteix victòria electoral aquest diumenge, 10 de novembre, amb el 25% del vot escrutat a Catalunya. La repetició de comicis, però, passa factura als republicans, que es deixen 2 escons pel camí. El PSC consolida la segona posició i manté els 12 diputats de l’abril. Junts per Catalunya millora resultat i passa de 7 a 8 diputats. Aconsegueix, així, desfer l’empat amb En Comú Podem de l’abril al tercer lloc. La formació de Jaume Asens passaria a ser quarta en baixar de 7 a 6 diputats, seguida de la CUP que obté 3 diputats en el primer cop que la formació anticapitalista es presenta a uns comicis espanyols. Ciutadans, de la seva banda, ha perdut 3 dels 5 escons que va aconseguir a Catalunya per l’abril, i es queda amb 2. Empata amb el PP, que passa de l’únic diputat que va obtenir l’abril a Catalunya, a 2. Vox, de la seva banda, també aconseguiria l’objectiu de duplicar representants i passaria d’1 a 2.
Així, amb el 25% escrutat, els tres partits independentistes, ERC, JxCat i CUP, aconsegueixen la meitat dels 48 diputats que Catalunya aporta al Congrés.