El PSC vol crear una comissió informativa abans del ple extraordinari d'IQOXE

La regidora Sandra Ramos durant una roda de premsa. MARIA COMABELLA.

Aquest dimecres, els portaveus del consistori i l’alcalde es reuniran conjuntament a la Junta de Portaveus, per posar data al ple extraordinari sobre la petroquímica. Aquesta Junta és un dels punts marcats a la declaració institucional acordada amb tots els partits arran de l’explosió a IQOXE.

La regidora del PSC, Sandra Ramos, ha explicat que l’ordre del dia de la Junta només té un punt, on es decidirà la data i el funcionament de la sessió extraordinària. A més, comenta que aquest ordre no ve acompanyat de cap informe tècnic, motiu pel qual els preocupa que “el plenari es faci massa precipitadament o sense el suport tècnic adequat”.

Per això, el PSC ha proposat crear una comissió informativa anterior al ple, per tal “d’arribar amb els informes tècnics i les opinions de la societat civil i marcar una bona estratègia de les polítiques de seguretat química”.

D’altra banda, els socialistes no “veuen clar” quin és el rumb del debat que seguirà el plenari extraordinari  i “dubten” si el govern municipal realitzarà aquest ple “de cara a la galeria” o “voldrà prendre-s’ho seriosament”. Per això, demà a la Junta de Portaveus, Ramos demanarà aprofundir el màxim possible en el tema amb els informes tècnics corresponents i els diferents punts de vista d’experts, associacions veïnals i organitzacions sindicals i ecologistes.

Per últim, la portaveu del grup ha instat la resta de formacions a esperar els resultats de la Comissió d’Estudi de la Generalitat, tot i que ha manifestat que mentre aquests resultats no arriben es pot anar constituint la comissió i decidint el seu funcionament.