El PSC reclama una Junta Local de Seguretat

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha reclamat a Ricomà que faci una Junta Local de Seguretat pels aldarulls viscuts la setmana passada a Tarragona i ha instat al conseller de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, a que expliqui quin ha estat el cost total dels imperfectes que han causat els batibulls a la ciutat. La consellera socialista ha demanat serenor i calma per a que no es tornin a produir un altre cop els disturbis de la darrera setmana.

Ramos també ha comentat el plenari d’ahir i ha lamentat que un parell de grup municipals abandonessin el ple, quan era el moment de debatre les mocions que presentaven els diferents grups polítics i només es quedessin per aprovar les ordenances. Entre les quals, la portaveu del PSC creu que l’augment del 50 % de l’IBI en els pisos buits “té un únic objectiu que és donar-li la píndola a la CUP per a que aprovi els pressupostos municipals”, ja que s’ha dut a terme sense un estudi previ de la quantitat de immobles buit, ni marcar les directius sobre què és considera un pis buit. Els i les socialistes aposten per mesures com bonificar a les persones que declarin voluntàriament els seus pisos buits per a que puguin aflorar una gran quantitat d’aquests, com també fer una línia de subvencions o d’ajuts a la rehabilitació amb la condició que entrin a una borsa de lloguers gestionada pel servei municipal de l’habitatge.

Ramos impactada pel canvi “inesperat” de discurs de Ricomà

Al plenari d’ahir, Ramos va reclamar a Ricomà que complís amb les mocions aprovades al ple, referides a la paralització del Centre Obert al Francolí i a la recuperació de la campanya ‘Respecta’m’. Segons la portaveu socialista, Ricomà ha canviat “inesperadament” de discurs “al veure que s’aproven mocions que no li agraden”. A l’últim ple, Ricomà va canviar d’opinió i va dir que només tiraria endavant les mocions aprovades pel govern municipal i Ramos li recrimina que aquest canvi de posicionament, pel qual creu que és degut “a la debilitat del seu govern”.