El PSC demana a la Generalitat revertir el tancament de llits i quiròfans durant l’estiu

El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció en contra del tancament de quiròfans i llits a l’Hospital Joan XXIII durant l’estiu i demanen a la Generalitat revertir aquesta reducció. Els socialistes insten a mantenir una plantilla de treballadors i treballadores per poder cobrir les necessitats d’aquesta estació, tenint en compte el caràcter territorial del centre hospitalari i el gran número de població que ve de vacances a la Costa Daurada.

La número 2 socialista ha demanat a la coalició municipal una vigilància permanent i crítica de la gestió hospitalària de la Generalitat de Catalunya, per tal de garantir una adequada atenció a la ciutadania i la viabilitat i el futur del Joan XXIII. El PSC tarragoní creu que aquest detriment és degut a la manca de voluntat de no voler reposar els llocs de treball durant el període de vacances. Tot i que el departament de salut explica que la clausura és per motius de manteniment.

En total, seran 37 llits els que romandran tancats durant els mesos de juliol i agost, 11 dels quals de la secció de pediatria que suposaran una reducció de gairebé del 50% dels llits en aquesta planta. Pel que fa a la reducció de quiròfans, tancarà tota la tercera planta i només operaran els quiròfans centrals.

Ocupació i autisme, noves mocions dels socialistes al plenari

L’associació ‘Todos en Azul’ ha presentat una moció per a que l’Ajuntament es comprometi a adaptar la ciutat de Tarragona a les necessitats de les persones amb TEA (trastorn del espectre autista). Els i les socialistes han assumit com a seva la moció i demanen als altres grups que també ho facin, per impulsar, també, el projecte ‘Tu Ciudad con Pictogramas’.

El PSC també ha entrat al registre una moció que insta al consistori tarragoní per a que demani a la Generalitat ampliar el termini d’exposició i permeti que els municipis puguin participar “com es mereixen” del procés de desplegament dels plans d’ocupació.