El PSC creu que Tarragona podria haver estat pionera apostant per una colònia urbana de porcs vietnamites

La portaveu socialista, Sandra Ramos, ha criticat a Carla Aguilar per incomplir el compromís de l'Aliança Tarragonina de Protecció Animal

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, juntament amb la directora de Nova Eucària, Anna Carbonell, han explicat que la ciutat de Tarragona “podria haver estat pionera apostant per una colònia urbana de porcs vietnamites”. Ramos ha explicat que aquest projecte, treballat per l’entitat animalista, era el “més adequat i ètic” per la colònia d’aquesta espècie situada molt a prop del barri de Sant Pere i Sant Pau.

El PSC ha volgut posar en valor la tasca “voluntària i altruista” realitzada per Nova Eucària que anava acompanyada d’un projecte educatiu “pioner i transgressor”. Aquest refugi urbà animal, que volien dur a terme els i les socialistes tarragonines, constava de construir un cercat a la Muntanya de l’Oliva per a que aquests animals poguessin conviure sense causar cap problema als veïns i veïnes i també d’una conscienciació a la ciutadania apostant pel no abandonament de cap espècie.

Ramos ha criticat que la consellera de benestar animal, Carla Aguilar, és la primera electa que incompleix el compromís de l’Aliança Tarragonina de Protecció Animal que van signar tots els partits el passat 6 de maig. Aquest document emplaçava als nous consellers i conselleres a construir una colònia controlada de porcs vietnamites en un cercat i a no apartar els porcs vietnamites del seu nou àmbit. “Els animals no tenen la culpa de les persones que per desgràcia abandonen espècies que no són autòctones”, ha sentenciat la portaveu socialista.