El PSC aposta per la declaració d’emergència climàtica

El Grup municipal Socialista recolza, assumint com a mocions, diverses reivindicacions ciutadanes

0
191

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, ha anunciat la presentació de dues mocions que corresponen a reivindicacions ciutadanes i de diferents entitats. En primer lloc, el PSC ha assumit la moció presentada per diverses entitats ecologistes per la declaració d’emergència climàtica. Aquesta petició insta al consistori a elaborar “una fulla de ruta vinculant, capaç de garantir les reduccions d’efecte hivernacle anuals necessaris, abandonar els combustibles fòssils, apostar per una energia 100% renovable i reduir a zero les emissions netes de carboni”. La portaveu socialista recorda que el projecte del bus gratuït era “l’eix vertebrador d’una política adreçada a assolir aquests objectius”. Aquestes dues mocions s’uneixen a la ja presentada per l’entitat ‘Todos en Azul’ per adaptar la ciutat a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

Els i les socialistes també han canalitzat en moció la preocupació dels veïns i veïnes del Parc del Francolí per la construcció del Centre Obert Penitenciari (COP) a la seva zona. El PSC demana que, en el marc del Fòrum de la Justícia, prioritzin les instal·lacions de l’Audiència Provincial, abans que traslladar el COP des de l’antiga presó a una ubicació que genera conflictivitat veïnal.

Aquestes dues mocions s’uneixen a la ja presentada per l’entitat ‘Todos en Azul’ per adaptar la ciutat a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

Els i les socialistes segueixen apostant per la convivència per sobre de les lluites de banderes i símbols

Sandra Ramos ha demanat als partits independentistes retirar la moció per tal de penjar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ a la façana del consistori per “no generar més crispació entre la ciutadania”.

Els i les socialistes tarragonines segueixen apostant per símbols que representin el diàleg, la convivència i el consens. La portaveu socialista es pregunta “per què no es va penjar la bandera LGTBI+ el 28 de juny (dia de l’Orgull), que sí representava a la unanimitat del plenari i volen penjar una que genera tensió i trenca la convivència”.

FER UN COMENTARI