El PP vol convertir Tarragona en un referent en l’àmbit de la cultura

La candidata número 2 del Partit Popular de Tarragona a les eleccions municipal del proper 26 de maig, Elisa Vedrina, ha presentat aquest dimarts el eixos principals del projecte del PP en l’àmbit de la cultura

0
210

La candidata número 2 del Partit Popular de Tarragona a les eleccions municipal del proper 26 de maig, Elisa Vedrina, ha presentat aquest dimarts el eixos principals del projecte del PP en l’àmbit de la cultura. “Des del PP sempre hem tingut especial sensibilitat per la vida cultural de la nostra ciutat, oposant-nos al tancament de l’Hemeroteca o apostant per mantenir amb el caràcter anual de Tarraco Viva, quan alguns volien que fos bianual”, ha dit.

Elisa Vedrina ha afirmat que “Tarragona és una ciutat mediterrània, cosmopolita i oberta, que en els propers quatre anys convertirem en referent cultural. Serem una ciutat que oferirà cultura local, però també universal, i que continuarà apostant per la cultura popular, sumant també altres manifestacions artístiques”.

Las propostes per convertir Tarragona en referent cultural són:

– Potenciarem activitats culturals i familiars en espais actualment desaprofitats, com les platges i els espais patrimonials. Cinema a la fresca, concerts i biblioteca a la Platja del Miracle. Programa de música de cambra en espais patrimonials.

– Atraurem grans gires de teatre nacionals, perquè Tarragona sigui parada obligada: Compañía Nacional de Danza, Compañía Nacional de Teatro Clásico.

– Instal·larem una extensió del Festival de Teatro Clásico de Mérida en el Camp de Mart, agermanant-nos amb una altra ciutat Patrimoni de la Humanitat.

– Crearem el Premi de Novel·la Històrica Tàrraco, complementari del ja existent Premi Pin i Soler, per potenciar els valors que ens fan singulars.

– Recuperarem el ‘Encuestro de Escritores’ que durant més de 10 anys va posar a Tarragona al mapa com a punt de trobada de les lletres espanyoles.

– Suport i projecció dels nostres festivals, potenciant la col·laboració público-privada.

En aquest sentit, la candidata popular ha comentat que “Tarraco Viva ha de generar una indústria cultural al voltant de la divulgació del nostre patrimoni i que es projecti”. Així mateix ha apostat per “mantenir a la ciutat el Minipop, un festival cuidat i mimat, molt necessari en una ciutat en la qual falta oferta de cultura contemporània, així com els altres festivals de referència com l’SCAN o el REC”.

Elisa Vedrina ha apostat “pel Banc d’Espanya, un espai de referència, cèntric i emblemàtic, com a seu de la gran biblioteca de Tarragona. La nostra ciutat mereix una nova biblioteca com la que la Generalitat va fer a Girona”. La candidata del PP ha afegit que “aquest nou equipament serà una biblioteca del segle XXI, un centre cultural amb el llibre i l’expressió escrita com a referència”.

FER UN COMENTARI