El PP exigeix la retirada dels llaços grocs de la Muralla de Tarragona

“No és patrimoni dels independentistes ni dels no independentistes, sinó de tota la humanitat”, ha dit José Luis Martín

0
467
La Muralla de Tarragona ha tornat a aparèixer plena de llaços grocs. Foto: Julio Collado

Davant l’aparició de llaços grocs penjats de la Muralla de Tarragona aquest dissabte, el PP de Tarragona ha publicat un comunicat criticant l’acció i exigint a l’equip de govern de l’Ajuntament que ho condemni i doni ordres per fer retirar els llaços grocs per tal de vetllar per la conservació, imatge i neutralitat del patrimoni de la ciutat.

En aquest sentit, el conseller José Luis Martín ha manifestat que “l’estiu passat, com a Primer Tinent d’Alcalde, vaig fer retirar en reiterades ocasions els plàstics grocs que estaven alterant la visibilitat i conservació de la xarxa que protegeix un dels nostres monuments reconeguts Patrimoni Mundial de la Humanitat. A Tarragona ara tenim un govern que vesteix a diari llaç groc. Però l’alcalde Ricomà ha d’entendre que la Muralla de Tarragona no és la solapa de la seva americana”.

Els populars han demanat a l’actual conseller de Patrimoni, el Tinent d’Alcalde Hernán Pinedo (En Comú Podem), “que assumeixi les seves responsabilitats i vetlli per la conservació, imatge i despolitització del nostre valuós patrimoni històric, que no és propietat dels independentistes ni dels no independentistes, sinó de tota la humanitat”. “Amb el Partit Popular al govern de Tarragona, aquest tipus d’accions es van resoldre sempre en unes hores”, han recordat.

D’altra banda, el PP també ha recordat que “fa uns dies teníem també una estelada gegant penjant del Balcó Mediterrani, un dels elements icònics de Tarragona i del nostre patrimoni modernista, una acció que va comptar amb l’aquiescència de l’equip de govern actual”. “La neutralitat del patrimoni tarragoní està constantment en risc, com també ho està la imatge de la nostra ciutat: el Portal del Roser és la porta d’entrada de la major part dels nostres visitants. Aquesta és una imatge nefasta per projectar-nos al món”, han afegit.

Per últim, José Luis Martín ha lamentat que “En Comú Podem ja ha fet públic el seu desig de compartir el govern de Tarragona amb la CUP, una formació política que va animar als ciutadans de Tarragona a ‘restituir els llaços grocs de la muralla i a penjar-ne molts més’. Esperem que reconsiderin l’opció de deixar les claus de Tarragona en mans dels radicals de la CUP”.

FER UN COMENTARI