El PDeCAT torna a proposar el foment de l’esport gratuït i a l’aire lliure amb noves instal·lacions

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona ha tornat a proposar el foment de l’esport gratuït i a l’aire lliure amb la creació de noves instal·lacions esportives a la ciutat com ara zones per practicar l’street workout. “Tarragona disposa de sis complexos esportius a través del Patronat Municipal d’Esports, però aquests equipaments estan tancats i la ciutadania ha de pagar una quota per utilitzar-los”, ha explicat el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, que considera que per fomentar l’esport “calen alternatives com són aquests espais a l’aire lliure i gratuïts que incentiven l’activitat física i estan a l’abast de tothom”.

“El nombre d’equipaments esportius a l’aire lliure a la ciutat és insuficient”, ha manifestat Nadal, que ha destacat que la pràctica de l’esport a l’espai públic “contribueix a convertir-lo en un lloc de trobada i de convivència, incidint positivament en la vida dels veïns i veïnes i en les relacions comunitàries”.

El portaveu de PDeCAT ha assenyalat que ja són molts els municipis que disposen d’aquests espais a l’aire lliure i que també són moltes les associacions tarragonines que fa anys que reclamen més zones per practicar l’street workout. “Es tracta d’un esport que cada dia té més adeptes a la ciutat i que es realitza en un parc amb tot tipus de barres”, ha apuntat.

Nadal ha assenyalat que el cost per a la instal·lació d’aquests espais d’esport a l’aire lliure no és elevat i que, en canvi, l’impacte en la salut i el benestar social de la ciutat és molt alt. “És per tot això que proposem que, de forma consensuada amb les entitats veïnals i les associacions esportives, es planifiquin i creïn de forma progressiva instal·lacions esportives gratuïtes i a l’aire lliure adreçades a tota la població”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT.