El PDeCAT exigeix la dignificació de la Casa de la Festa i la restauració dels Gegants Moros Antics

El Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona defensarà, en el plenari d’aquest dijous, una moció en la qual insta a l’equip de govern (PSC-PP) a dignificar la Casa de la Festa i a restaurar, conservar i museïtzar dels Gegants Moros Antics. “Des de la seva inauguració, l’any 2008, la Casa de la Festa no ha deixat de patir problemes estructurals que estan posant en perill el patrimoni festiu de Tarragona, un patrimoni d’un valor incalculable”, ha manifestat el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal.

“A la Casa de la Festa, equipament que des de fa anys pateix goteres, manca de manteniment i un deficient clavegueram, és on s’emmagatzemen els elements del Seguici Popular de la ciutat que, més enllà del seu valor artístic i patrimonial, són una baula amb la història i la tradició”, ha afirmat Nadal, que ha recordat que el novembre de l’any 2015 es va aprovar per unanimitat la moció del PDeCAT per tal que la Casa de la Festa es dignifiqués i es convertís en un referent cultural. “No s’ha fet res”, ha destacat.

Mitjançant la moció, el PDeCAT sol·licita que la dignificació de la Casa de la Festa sigui una prioritat i que es posin en marxa tots els mecanismes necessaris per iniciar els treballs de reforma i manteniment, així com que s’inclogui una partida específica en els pressupostos municipals per al 2019.

La moció també reclama que en el menor espai de temps possible s’iniciï la restauració, conservació i posterior museïtzació dels Gegants Moros Antics que actualment resten atrotinats en un racó de la Casa de la Festa. “L’estat en què es troben aquestes dues peces històriques és inadmissible”, ha denunciat Nadal, que qualifica “d’incomprensible la manca de cura del patrimoni històric i festiu de la ciutat per part de l’equip de govern”.

El setembre de 2014 el plenari municipal va aprovar una moció per tal de restaurar, conservar i museïtzar els dos Gegants Moros originals. “Tampoc s’ha mogut un dit”, ha lamentat el portaveu del PDeCAT.