El Jutjat d’Instrucció desestima els recursos d’apel·lació presentats per la defensa dels investigats pel cas Inipro

Les conselleres Laia Estrada i Eva Miguel. Foto: Cedida

Tal i com ha confirmat la CUP en un comunicat enviat a la premsa, ahir se’ls hi va notificar, com a acusació popular, que la jutgessa del cas Inipro ha desestimat els recursos presentats pels investigats.

Tal i com expliquen des del partit, el 22 d’agost de 2018 es va dictar l’Auto pel que s’acordava la continuació del cas Inipro i el dia 29 d’aquell mes es va dictar l’Auto de subsanació de l’anterior, sent recorregudes ambdues resolucions en reforma i subsidiari d’apel·lació per les defenses dels investigats. Cal destacar que el Ministeri Fiscal es va oposar a l’estimació d’ambdós.

Ahir la jutgessa del Jutjat d’Instrucció nº1 de Tarragona va desestimar els recursos de reforma i subsidiari d’apel·lació presentats per la defensa dels investigats, entre els quals hi ha l’ex-alcalde i conseller del PSC a l’Ajuntament de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, acusat de prevaricació, malversació, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d’influències i abús en l’exercici de la funció pública; i la consellera del PSC Begoña Floria, acusada d’alteració de preus en concurs i subhastes públiques, suborn, tràfic d’influències, malversació i abús en l’exercici de la funció pública.

La CUP fa una valoració molt positiva d’aquesta decisió judicial i es manté a l’espera del que es decideixi a l’Audiència Provincial.