El debat sobre la petroquímica s'allarga fins al maig

El ple monogràfic sobre la petroquímica de Tarragona no tindrà lloc fins la 13 de maig, tal com ha anunciat en una compareixença el regidor Xavi Puig. Es dirà “Prevenció, seguretat, salut i futur de la indústria petroquímica”. La data s’ha decidit a la Junta de Portaveus del Consistori, que ha tingut lloc aquest matí.

Puig ha assegurat que “amb l’accident s’han obert molts interrogants pel que fa als protocols, seguretat, conseqüències ambientals o el paper de les institucions, entre d’altres”, i ha manifestat que cal aprofitar aquesta situació “per a sortir-ne enfortits com a societat”. A més, ha celebrat que es pugui parlar obertament sobre la situació de la petroquímica, fet que fins ara quasi no s’havia produït en el marc del consistori.

Sobre la petició del PSC de crear una comissió informativa preliminar al ple, el republicà ha comentat que “s’ha exposat i debatut a la Junta”, però que “no ho creiem necessari perquè dilataria molt aquest debat”. 

El ple se celebrarà el dimecres 13 de maig a la tarda, per tal de “facilitar que la gent hi pugui assistir” i comptarà amb la presència de 14 experts i veus externes que estan implicades al sector de la química.