Dídac Nadal vol implantar un pla de subvencions per rehabilitar façanes a la Part Alta

L’alcaldable de Junts per Tarragona insisteix què és urgent dignificar la situació de les famílies que viuen a edificis de la Part Alta amb la rehabilitació de les façanes i programes per instal·lar ascensors

El candidat a l’alcaldia de Junts Per Tarragona, Dídac Nadal, vol implantar un programa de subvencions i ajudes per a la rehabilitació de façanes als edificis de la Part Alta. Durant una passejada per la zona aquest dimarts, l’alcaldable ha destacat que l’estat en què es troben alguns edificis no només posa en risc els vianants sinó que no garanteix les condicions per què les famílies hi visquin amb dignitat.

“Necessitem que la Part Alta sigui digna, perquè forma part de les nostres vides, per això apostem per un pla de subvencions per a la rehabilitació de les façanes”, ha dit lamentant que l’administració no hagi aplicat mesures per evitar que alguns edificis suposin un risc com a conseqüència de la falta de manteniment.

En aquest sentit, Nadal també ha recordat que un dels punts del programa de Junts Per Catalunya contempla un programa per instal·lar ascensors a finques antigues, amb veïns i veïnes amb problemes de mobilitat, “a la Part Alta trobem molts edificis antics i finques sense ascensors, els pisos no accessibles dificulten molt el dia a dia de moltes persones que no poden entrar i sortir de les seves cases amb comoditat. El nostre objectiu és dignificar la vida de tots els veïns i veïnes”.

Millor neteja, seguretat i més places d’aparcament

Nadal ha recordat que la Part Alta, “com la resta de la ciutat, està afectada per un servei de neteja deficitari. Proposem millorar el contracte de neteja, apostant per la presència d’inspectors que certifiquin el servei per garantir que tinguem uns carrers i una ciutat neta”. De la mateixa manera, el candidat de Junts Per Tarragona té molt clar que cal “lluitar contra l’incivisme des dels instituts, les escoles i amb la nostra gent jove”.

D’altra banda, després de diverses reunions amb entitats, associacions i veïns, Nadal ha constatat que una de les preocupacions compartides és en matèria de seguretat. “Estem convençuts d’implantar la figura de la Policia de Barri, agents que patrullin els carrers, que coneguin els veïns i veïnes, que siguin propers i que millorin la percepció de seguretat”, ha explicat l’alcaldable.

Durant la seva visita a la Part Alta juntament amb altres membres de la llista, Nadal ha recordat que el barri presenta uns dèficits urgents d’equipaments culturals, cívics i socials. Un altre aspecte que cal resoldre de manera immediata és la falta de places d’aparcament. “La nostra idea és ampliar el pàrquing Torroja i reconvertir el Jaume I en un aparcament convencional que doni resposta a les necessitats reals del barri”, ha dit Nadal.

D’altra banda, un cop més, ha recordat la necessitat “d’apostar per un Pla de Mobilitat a la Part Alta consensuat amb veïns, entitats i comerços de la zona perquè fins ara tots els canvis s’han fet d’esquenes a la ciutadania i sense tenir en compte les seves necessitats ni sensibilitats”.