Dídac Nadal reclama un informe detallat de l’execució del pressupost 2018

El portaveu del PDeCAT també pregunta per les inversions supeditades a la venda de patrimoni

0
742

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT), Dídac Nadal, ha sol·licitat un informe detallat de l’execució del pressupost del primer semestre d’aquest any 2018. “Malauradament, l’actual govern municipal ens té acostumats que la majoria de partides no s’acabin executant”, ha manifestat Nadal, que també ha lamentat el fet que l’equip de govern (PSC-PP) “s’hagi habituat a supeditar partides a la venda de patrimoni per després ser incapaç de vendre res”. “La mala gestió ha provocat l’augment del deute de la ciutat, ja que l’Ajuntament ha hagut de demanar un crèdit de 7 milions per poder finançar inversions”, ha recordat.

“Ens trobem davant d’un exemple més de l’absoluta manca de transparència del govern municipal”, ha assenyalat el portaveu del PDeCAT, que ha explicat que la sol·licitud per escrit s’ha lliurat després de la impossibilitat de trobar l’execució dels comptes al portal de transparència de l’Ajuntament.

“Volem conèixer l’execució de les poques partides que no depenen de la venda de patrimoni, com ara la de 70.000 euros per als plans de dinamització comercial, la de 25.000 euros per a la conservació del patrimoni i la de 3,1 milions per al manteniment de les zones verdes”, ha explicat Nadal, que també ha preguntat, entre altres, pels 20.000 euros adreçats a actuacions de prevenció d’incendis forestals i pels 25.000 euros per la promoció dels polígons industrials.

En la mateixa sol·licitud, el portaveu del PDeCAT també pregunta per la previsió d’execució de les partides supeditades a la venda de patrimoni com ara les destinades a l’adquisició d’habitatge social, al Pla de Biblioteques, al Banc d’Espanya i a la millora de les aules escolars i de l’espai públic, entre altres. “Tot i que l’equip de govern ha estat incapaç de vendre patrimoni municipal, volem conèixer quan es començaran a executar aquestes partides que ara compten amb els 7 milions d’euros del crèdit sol·licitat pel consistori”, ha explicat Nadal.

FER UN COMENTARI